BasBQ
Beef en Steak

Kip: Kipfilet van de houten plank

 
 
 

Gammetje

Kooltjesharker
Berichten
151
jyve8evu.jpg


Eens iets anders op de houten plank...

Kipfilet marineren in een mengsel van (voor ca. 4 - 6 filets):
2 theelepels gedroogde oregano
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout

De kipfilet omwikkelen met ontbijtspek (of natuurlijk je eigen bacon...)
Op de voorgeweekte ceder plank en op de Q op zo'n 200C.

Kerntemperatuur minimaal 72C en dan smullen.

 
Deze vandaag klaargemaakt en ze zijn heerlijk!
Bedankt voor het delen Gammetje  :D
 
ik denk zomaar dat ik dit best wel lekker zal vinden  :)
 
Looks lovely!
 
Reken op ongeveer een half uur. Natuurlijk afhankelijk van de grootte van de stukken kipfilet.
Nog een tip: wil je het wat smaakvoller, gebruik dan kippendijen
 
Terug
Bovenaan Onderaan