BasBQ
Beef en Steak

Kip ik heb je

 
 

Mjdeffie

Kooltjesharker
Berichten
193
Vandaag was het dan zo ver. Kip op een bierblik. Gesmoorde Aardappeltjes erbij en venkelsalade met citrus voor de finishing touch.

Kip in de eigen gefabriceerde rub en een paar uur in de koeling.
ame5ejum.jpg


Bierblikje openen, paar takjes thijm erin en kip erop.
5asysany.jpg


Wat rookhout in de Q.
9yqe7upy.jpg


En gaan met die banaan, ehh kip.
9uhusyme.jpg
enuqe4eq.jpg


Na 10 min. nieuwe aardappeltjes erbij, wat kippenbouillon en verse knoflook en weer verder garen tot een kerntemp. bij de dijen van 82 gr.
Kip uit het ei en de aardappeltjes nog even omdraaien voor een mooi jasje
a3ahydu5.jpg


De kip was geweldig, vol van sap en perfect gaar
adadadaj.jpg


Lekker wijntje en op het terras, beter kan niet
ysy2uhyp.jpg

ytyha3y6.jpg



De salade, fijn gesneden venkel, sinaasappelpartjes en wat reepjes schil, wat olijfolie met sinaasappelsap en citroensap, wat zout en peper, lekker verfrissend
reduze6e.jpg



Zijn er nog verbeterpunten, ja, het had van mij minder rokerig gemogen en door het meegaren van de aardappeltjes was het velletje van de kip minder krokant dan de bedoeling was. Volgende keer eerst de aardappeltjes garen en warmhouden in de oven en dan de kip in het ei. Maar voor nu, lekker gegeten

 
Ziet er heerlijk uit! Welkom bij de Tokkies!
 
Mooie sessie! Gefeliciteerd met je tokkie!
 
Ziet er allemaal heerlijk uit!! en een tokkie in de pocket!! :p
 
Lekker hoor! E gefeliciteerd met je kippetje.
 
Het ziet er heerlijk uit, en gefeli met je tokkie!
 
Lekker kippetje heb jij.

Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan