michel2506
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Hallo,
ik ben op zoek naar aankoopadvies.
Vorig jaar ben ik verleid om een Grill Guru Compact te kopen (tweedehands voor een leuk prijsje op Marktplaats) om Kamado grillen te proberen.
Dit bevalt enorm goed en zeker temperatuur controle bij low en slow voor bijvoorbeeld spare ribs gaat goed en smaakt naar meer! Het is alleen jammer dat op de Compact de ruimte enorm beperkt is en ik maximaal 4 halve strengen spare-ribs kwijt kan. Ook dingen als reverse sear of bijgerechten erbij maken is wat lastig op enkel de compact. Ook komt de 20 jaar oude Weber af en toe nog onder het afdak gereden als er meer gasten komen en hiervan begint het deksel slecht te worden en vervangend deksel is bij Weber ook al 140 euro dus deze wil ik er uit doen.
Hierom ben ik mij aan het oriënteren naar een upgrade. Probleem is echter budget. Ik heb op zich wel een klein beetje geld te besteden aan deze hobby, maar een budget voor een grote A-merk Kamado is helaas niet aanwezig.
Hierom heb ik 3 opties op het oog:
- Grill Guru Kamado Large : Dit zijn vaak de goedkopere kamado's die te vinden zijn en in principe alles wat ik zoek. maar ik lees ook her en der dat de kwaliteit van het keramiek wat minder is en misschien sneller stuk kan gaan..
- Kettle Joe: Een combi van een ketel en kamado barbecue die van staal is en een aantal voordelen van kamado's heeft. Dit klinkt ideaal maar ik lees ook her en der wat kwaliteit issues en het deksel dat niet lekker afsluit. De meegeleverde Slow Roller lijkt mij ideaal.
- 2e compacte kamado erbij en deze 2 in een mooi meubel maken (Hout hiervoor is voorhanden) Aanschafprijs van een enkele kleine kamado is laag en daarmee durf ik het risico van lagere kwaliteit keramiek wel te nemen. Met een 2e mini kamado verdubbel ik in principe het oppervlakte maar moet er 2x opgestookt worden, 2x temperatuur geregeld worden etc.
Concreet heb ik 3 vragen:
- Zijn er hier mensen die bewust voor een opstelling met 2 kleine barbecues gekozen hebben?
- Zijn er mensen die ervaring hebben met garantie afhandeling van GrillGuru bij defecten in het keramiek?
- Wat zijn de ervaringen qua gebruik van de Kettle Joe versus een echte kamado?
ik ben op zoek naar aankoopadvies.
Vorig jaar ben ik verleid om een Grill Guru Compact te kopen (tweedehands voor een leuk prijsje op Marktplaats) om Kamado grillen te proberen.
Dit bevalt enorm goed en zeker temperatuur controle bij low en slow voor bijvoorbeeld spare ribs gaat goed en smaakt naar meer! Het is alleen jammer dat op de Compact de ruimte enorm beperkt is en ik maximaal 4 halve strengen spare-ribs kwijt kan. Ook dingen als reverse sear of bijgerechten erbij maken is wat lastig op enkel de compact. Ook komt de 20 jaar oude Weber af en toe nog onder het afdak gereden als er meer gasten komen en hiervan begint het deksel slecht te worden en vervangend deksel is bij Weber ook al 140 euro dus deze wil ik er uit doen.
Hierom ben ik mij aan het oriënteren naar een upgrade. Probleem is echter budget. Ik heb op zich wel een klein beetje geld te besteden aan deze hobby, maar een budget voor een grote A-merk Kamado is helaas niet aanwezig.
Hierom heb ik 3 opties op het oog:
- Grill Guru Kamado Large : Dit zijn vaak de goedkopere kamado's die te vinden zijn en in principe alles wat ik zoek. maar ik lees ook her en der dat de kwaliteit van het keramiek wat minder is en misschien sneller stuk kan gaan..
- Kettle Joe: Een combi van een ketel en kamado barbecue die van staal is en een aantal voordelen van kamado's heeft. Dit klinkt ideaal maar ik lees ook her en der wat kwaliteit issues en het deksel dat niet lekker afsluit. De meegeleverde Slow Roller lijkt mij ideaal.
- 2e compacte kamado erbij en deze 2 in een mooi meubel maken (Hout hiervoor is voorhanden) Aanschafprijs van een enkele kleine kamado is laag en daarmee durf ik het risico van lagere kwaliteit keramiek wel te nemen. Met een 2e mini kamado verdubbel ik in principe het oppervlakte maar moet er 2x opgestookt worden, 2x temperatuur geregeld worden etc.
Concreet heb ik 3 vragen:
- Zijn er hier mensen die bewust voor een opstelling met 2 kleine barbecues gekozen hebben?
- Zijn er mensen die ervaring hebben met garantie afhandeling van GrillGuru bij defecten in het keramiek?
- Wat zijn de ervaringen qua gebruik van de Kettle Joe versus een echte kamado?