Squenzy
Stoker
- Berichten
- 405
Waarde bbq vrienden,
Eindelijk weekend dus tijd om de Q weer aan te vlammen. Vandaag was het de hoogste tijd om inkopen te doen. Lekker buikribbels ingeslagen en kipvleugels. De vrouw des huizes had alleen zin in knoflookgarnalen dusja, dan doen we die er ook wel bij.
Het werden uiteindelijk Chicken wings, knoflookgarnalen uit de olie op de skillet en gebakken aardappeltjes met een frisse salade on the side.
De Q klaargezet op 180 graden indirect met 1 halve platesetter. De andere platesetter direct gehouden voor de skillet.
Ca. 12 Chicken wings gerubt met een kant-en-klare bbq rub voor 20 gram en 60 gram paneermeel. De rub en het paneermeel (broodkruimels) gemixt en vervolgens de wings erdoorheen. Geen ei of niks nodig (deze tip via BBQproof). Totaal 60 minuten de wings indirect op de bbq. Af en toe even kijken hoe het ervoor stond en na 45 minuten mocht de olie op de Q met de knoflook. Na 5 minuten borrelen de garnalen erbij en weer 5 minuten later tijd om te eten.
Salade en aardappeltjes waren ondertussen klaargemaakt door de vrouw en tijd om te smikkelen.
De wings gegeten met een Chili saus. Mega crispy en erg lekker. Volgende keer met Panko proberen. Maar dit was erg lekker zo.
Tot de volgende keer maar weer![Waving hand :wave: 👋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f44b.png)
Eindelijk weekend dus tijd om de Q weer aan te vlammen. Vandaag was het de hoogste tijd om inkopen te doen. Lekker buikribbels ingeslagen en kipvleugels. De vrouw des huizes had alleen zin in knoflookgarnalen dusja, dan doen we die er ook wel bij.
Het werden uiteindelijk Chicken wings, knoflookgarnalen uit de olie op de skillet en gebakken aardappeltjes met een frisse salade on the side.
De Q klaargezet op 180 graden indirect met 1 halve platesetter. De andere platesetter direct gehouden voor de skillet.
Ca. 12 Chicken wings gerubt met een kant-en-klare bbq rub voor 20 gram en 60 gram paneermeel. De rub en het paneermeel (broodkruimels) gemixt en vervolgens de wings erdoorheen. Geen ei of niks nodig (deze tip via BBQproof). Totaal 60 minuten de wings indirect op de bbq. Af en toe even kijken hoe het ervoor stond en na 45 minuten mocht de olie op de Q met de knoflook. Na 5 minuten borrelen de garnalen erbij en weer 5 minuten later tijd om te eten.
Salade en aardappeltjes waren ondertussen klaargemaakt door de vrouw en tijd om te smikkelen.
De wings gegeten met een Chili saus. Mega crispy en erg lekker. Volgende keer met Panko proberen. Maar dit was erg lekker zo.
Tot de volgende keer maar weer
![Waving hand :wave: 👋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f44b.png)