Beef en Steak

Kerstfeest

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.737
Dit jaar ben ik diegene die het familie kerstfeest geeft.
8 personen voorzien van eten en drinken.
Maar vooral ook aanwezig proberen zijn.
2 jaar geleden 2 zeer lekkere lamsbouten bereid met een munt marinade.
Voor dit jaar heb ik voorlopig weinig inspiratie.
Wie heeft een ideetje?
 
Makkelijk maken.
Daags van tevoren een lekkere wild ragout maken.
Koud voorgerecht maken
Rode kool stoven
Op kerstmis zelf eendeborst met witlof uit de oven
Daarbij aardappelgratin, de wildstoof en de rode kool.

Ter inspiratie.
 
wat peter zegt, het jezelf vooral makkelijk maken.

Koud voor; carpacciobonbons of iets met koud gerookte zalm, mooie salade ofzo.

Warm voor; soep

Hoofd; mooi stuk vlees wat je low en slow kunt voorbereiden en op het moment suprème alleen maar uit de koelbox hoeft te halen en aan te snijden.

Een mooie aardappelpuree, waar een plak brisket opligt, afgemaakt met tactisch geplaatste rode biet is een hele mooie.

Of juist iets wat je alla minute kunt afgrillen.

Dan mooie gegrilde groenten erbij en een pasta of aardappel naar keuze.

Desert; alles wat je vooraf kunt maken of aan tafel kunt maken, geflambeerd fruit is een mooi voorbeeld.
 
Kijk dat is vooruit kijken! Ik lees even mee ;)
Bij "evenementen" waarbij ik niet te veel achter de BBQ wil staan probeer ik altijd zoveel mogelijk van te voren te doen en waar mogelijk anderen te betrekken in de afronding.
In het begin overschatte ik mijn eigen tijd en onderschatte ik vooral de tijd die zaken kosten.
Even iets afgrillen voor een grote groep kost uiteindelijk best veel tijd heb ik ervaren....

Ook afhankelijk of je extra handen kan regelen in de voorbereiding moment van serveren.

Erg mooie en goede suggesties van de kanjers hierboven!

Ik heb vorig jaar bitterballen van wildstoof gemaakt en ingevroren.
leuk als voor gerecht of bij de borrel en door anderen makkelijk te bereiden.

Vitello tonnato is hier ook populair en daarbij kan je ook vooruit werken.

Gerookte kip op een geroosterd broodje met romesco saus is er ook eentje.
 
Mocht je behoefte hebben aan een klassieker, de Kalkoen, dan zou ik voor een Apple Brined Turkey gaan.
volgens recept van Noskos, Zelf al 3 keer gemaakt, de lekkerste Kalkoen ooit.

 
24 doe ik altijd gewoon kip met gegrilde groenten, 1ste kerstdag op z’n Limburgs knien in t zoer, en 2de kerstdag gewoon wat riblap of tomahawk met amuse naar keuze. Ik ben een echte grinch😝 hekel aan feestdagen dus ik houd me bezig met de Q met een glaasje bourbon en maakt mij niet zo moeilijk, succes🔥
 
Laatst bewerkt:
Mocht je behoefte hebben aan een klassieker, de Kalkoen, dan zou ik voor een Apple Brined Turkey gaan.
volgens recept van Noskos, Zelf al 3 keer gemaakt, de lekkerste Kalkoen ooit.

Deze heb ik al een keer gemaakt voor deze groep, was heerlijk👍
 
Allen alvast bedankt voor de tips.
Eendenborst als voorgerecht lijkt mij perfect, heb ergens een recept voor koud gerookte eendenborst, dus vooraf te maken👍
Vitello Tonnato is hier ook al dikwijls gepasseerd.
Hapje bij aperetief zal denk ik een toastje met gerookte kip of zalm worden, ook makkelijk vooraf te maken.
Hoofdgerecht en dessert blijf ik nog wat op doordenken.
 
Oven???? Peter, ga je mond spoelen.:ROFLMAO:😂🤣

Tja, een oven kan je ook gebruiken.
Maar ik zal je goede raad opvolgen en een biertje gaan pakken. 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan