Beef en Steak

Kerst try-out

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.649
Gisteren alvast wat gerechten geprobeerd die ik kerstavond wil maken. Begonnen met het nagerecht, clafoutis van stoofpeertjes met als bodem fijn gemalen speculaas. Daarna aardappels gekookt, in plakken gesneden en gemengd met cr?me fraiche peper, zout en nootmuskaat en whiskey (recept uit Fire&Food). Vervolgens strak opgerold in Alu folie om op te stijven in de koelkast. Pesto gemaakt. Cederhouten plank op de grill verwarmd, torentje gemaakt van aardappel met pesto en serranoham. Hertenbiefstuk ingesmeerd met mengsel van ingekookt perensap, whiskey en mosterd. Tijm erbij en omwikkeld met serranoham. Afgegrilled op de bbq. Terwijl vlees rust in Alu folie, worteltjes en spruitjes gegrild. Als laatste zuurkool bonbon gemaakt met ontbijtspek. Dit was een prima generale.

Voorbereidingen voor het nagerecht

Bodem goed aanstampen

Beslag maken

Klaar om circa 40 min op de Q te gaan (roken met een beetje appelhout)

Bijna klaar

Aardappels gekookt, in plakjes gesneden en gemengd met cr?me fra?che

Strak oprollen in alu folie en daarna de koelkast in om op te stijven

Cedarplank eerst voor verwarmd daarna 30 min op de Q

Spruitjes eerst even koken, daarna grillen, ook met de worteltjes gedaan

Zuurkool bonbon gemaakt van uitgeknepen zuurkool en 2 plakjes spek

Hertenbiefstuk ingesmeerd met kruiden en voorzien van plakje serranoham

Klaar om de Q op te gaan

Bijna klaar

Het opgemaakte bordje, hertenbiefstuk was ongelofelijk lekker

Nagerecht was zeer smakelijk, met kerst alleen nog bolletje ijs erbij

 
Dat wordt een fijn kerstdiner! Echt super weer hoor!!
 
McPeet zei:
Jaakke zei:
Prachtig dinner!
Was ook heerlijk, hoe bevalt je nieuwe eitje?

Ja super, vorige week gelijk een heel kippetje in de stoofpan met druiven (receptje van macsbbqpit).
De Large heeft naast de extra ruimte ook wel flink wat meer power voor mijn gevoel.
Ga van de week aan de slag met bbquality ribs en met de kerst een dry aged pichana :D
 
Nou, dat wordt een mooi feestje straks hoor  B-)
Goed bezig.

Mac

p.s.
@Robert, leuk om te horen (ik hoop dat je het lekker vond)
 
Mac zei:
Nou, dat wordt een mooi feestje straks hoor  B-)
Goed bezig.

Mac

p.s.
@Robert, leuk om te horen (ik hoop dat je het lekker vond)

@Mac, hij was heerlijk, heb een verslagje gepost. Ik ga hem zeker vaker maken.

Maar nu weer ontopic,

@MacPeet zet jij de clafoutis na bereiding in de koelkast of laat je hem afkoelen tot kamer temperatuur?
Ik heb dit gister gemaakt maar hij liep een beetje uit bij mij en ik had wat moeite om van die nette vierkantjes uit te steken.
Smaak was er niet minder om maar het oog wil ook wat  :D
 
Ziet er mooi en lekker uit.  Die aardappelgratin torrentjes ga ik zeker ook eens proberen, het eindresultaat ziet er prachtig uit.
 
Jaakke zei:
Mac zei:
Nou, dat wordt een mooi feestje straks hoor  B-)
Goed bezig.

Mac

p.s.
@Robert, leuk om te horen (ik hoop dat je het lekker vond)

@Mac, hij was heerlijk, heb een verslagje gepost. Ik ga hem zeker vaker maken.

Maar nu weer ontopic,

@MacPeet zet jij de clafoutis na bereiding in de koelkast of laat je hem afkoelen tot kamer temperatuur?
Ik heb dit gister gemaakt maar hij liep een beetje uit bij mij en ik had wat moeite om van die nette vierkantjes uit te steken.
Smaak was er niet minder om maar het oog wil ook wat  :D
Clafoutis koelt af buiten de koelkast. Heb hem wel iets langer dan normaal op de Q gelaten, hij was nog niet helemaal gaar.
 
Ceriel zei:
Is er nog plaats in de herberg?  :P
Voor jouw altijd (mits je SSS bbq saus meeneemt  :D )
 
Schitterende foto's Peet, daar krijg je gewoon echt lekkere trek van!
 
dat had ik ook wel willen testen  :)
 
Wauw. Wat een culinair geweld. Petje af hoor.
 
Dit is wel een heel goede generale. waarschijnlijk beter dan ons kerstdiner :)
 
Lekker maaltje zo Peet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan