- Berichten
- 1.649
Gisteren alvast wat gerechten geprobeerd die ik kerstavond wil maken. Begonnen met het nagerecht, clafoutis van stoofpeertjes met als bodem fijn gemalen speculaas. Daarna aardappels gekookt, in plakken gesneden en gemengd met cr?me fraiche peper, zout en nootmuskaat en whiskey (recept uit Fire&Food). Vervolgens strak opgerold in Alu folie om op te stijven in de koelkast. Pesto gemaakt. Cederhouten plank op de grill verwarmd, torentje gemaakt van aardappel met pesto en serranoham. Hertenbiefstuk ingesmeerd met mengsel van ingekookt perensap, whiskey en mosterd. Tijm erbij en omwikkeld met serranoham. Afgegrilled op de bbq. Terwijl vlees rust in Alu folie, worteltjes en spruitjes gegrild. Als laatste zuurkool bonbon gemaakt met ontbijtspek. Dit was een prima generale.

Voorbereidingen voor het nagerecht

Bodem goed aanstampen

Beslag maken

Klaar om circa 40 min op de Q te gaan (roken met een beetje appelhout)

Bijna klaar

Aardappels gekookt, in plakjes gesneden en gemengd met cr?me fra?che

Strak oprollen in alu folie en daarna de koelkast in om op te stijven

Cedarplank eerst voor verwarmd daarna 30 min op de Q

Spruitjes eerst even koken, daarna grillen, ook met de worteltjes gedaan

Zuurkool bonbon gemaakt van uitgeknepen zuurkool en 2 plakjes spek

Hertenbiefstuk ingesmeerd met kruiden en voorzien van plakje serranoham

Klaar om de Q op te gaan

Bijna klaar

Het opgemaakte bordje, hertenbiefstuk was ongelofelijk lekker

Nagerecht was zeer smakelijk, met kerst alleen nog bolletje ijs erbij

Voorbereidingen voor het nagerecht

Bodem goed aanstampen

Beslag maken

Klaar om circa 40 min op de Q te gaan (roken met een beetje appelhout)

Bijna klaar

Aardappels gekookt, in plakjes gesneden en gemengd met cr?me fra?che

Strak oprollen in alu folie en daarna de koelkast in om op te stijven

Cedarplank eerst voor verwarmd daarna 30 min op de Q

Spruitjes eerst even koken, daarna grillen, ook met de worteltjes gedaan

Zuurkool bonbon gemaakt van uitgeknepen zuurkool en 2 plakjes spek

Hertenbiefstuk ingesmeerd met kruiden en voorzien van plakje serranoham

Klaar om de Q op te gaan

Bijna klaar

Het opgemaakte bordje, hertenbiefstuk was ongelofelijk lekker

Nagerecht was zeer smakelijk, met kerst alleen nog bolletje ijs erbij