Beef en Steak

Kerntemperaturen

Mark-Leeuwarden

Tondelzoeker
Berichten
23
Hallo mensen!

Ik zie door de bomen het bos niet meer.........

Ik zoek overal op internet om kerntemperaturen van buikspek en procureur alleen zie erg afwijkende waardes...... soms zit er 20 graden verschil in........

Ik dacht bij mezelf vraag het aan onze mederokers op het forum maar even....... het gaat om het volgende

Ik wil morgen 2 kg procureur en 1,5 kg buikspek gaan roken in mijn WSM........ maar wat geven jullie mij voor kerntemperaturen van buikspek en procureur?
 
Ik doe buikspek op 74 C, bij een ketel van 100 C.... Heel langzaam.
Houd je de ketel wat hoger, voor je procureur, dan zou ik het spek er iets eerder afhalen. Hij gaart nog een beetje door.
Procureur, als het voor Pulled Pork is, op 88 C.
Ga je er plakken van snijden dan lager, ook 74 of zo...
Gewoon doen, komt goed!
 
Buikspek op 65 als je bacon wilt wat je moet afbakken, dikker voor speklappen. 72 voor spek wat je zo op brood kan doen (tip: neem 2 stukken en je kunt beide doen ;))

Pulled Pork bij 88 eraf, dat moet gewoon door en door gaar zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan