BasBQ
Beef en Steak

Kern temp., of, hoelang moet een rollade

 
 

150degrees

Pitmaster
Berichten
733
Hoelang moet een rollade van de slager (HOH) ongeveer op de bbq. Of is het verstandiger om tot een bepaalde kerntemp te gaan.
Hartelijk dank alvast voor jullie waardevolle en zeer gewaarde info.
 
Een half om half rollade? Moet ik dat zien als half rund, half varkensvlees?

Ik zou zelf altijd voor een kerntemperatuur gaan met zoiets. En dan is het natuurlijk afhankelijk van het vlees.
 
Hangt een beetje af waarvan hij gemaakt is. Normaal heb je een mals stuk fricandeau in het midden met rundvlees er omheen dat eventueel niet geheel gaar hoeft te zijn. Maar je komt van allerlei creaties tegen. Klopt mijn omschrijving met jouw rollade dan zou ik voor 60 graden kern gaan en hem daarna een 15 minuten in de zilverfolie laten rusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan