- Berichten
- 1.649
Kreeg 1e kerstdag familie te eten met engelse roots. Dan kan een kalkoen niet ontbreken. Dus begin december bij forumsponsor Beef&Steak een 4 kilo Kelly Bronze kalkoen besteld. Vrijdag einde dag werd de kalkoen keurig bij ons afgeleverd. Zat mooi en goed verpakt in bubbeltje folie met aantal koelelementen. Het beest uitgepakt en met nieuwe koelelementen in grote koelbox gedaan.
Op 1e kerstdag deze al op tijd uit box gehaald om op temperatuur te komen. Beestje op schaal gelegd met diverse groentes en gevuld met 2 halve uien en 2 mandarijnen.
Big Green Egg rond 14 uur aangestoken en na uurtje de kalkoen op het ei gelegd. Uiteraard voorzien van kersen rookhout, maar ook afsnijsels van prei en ui. Man o man, wat ging dat lekker ruiken.
Zelfs de buurman kwam ff buurten om te kijken naar het vogeltje.
Dat paste nog maar net. Ei afgeregeld rond 180 gr en na uurtje mocht de vogel op haar rug gaan liggen
Hij zag er al meer dan smakelijk uit. Na kleine 2 uur was het zover. Kelly was op temperatuur en deed haar achternaam eer aan. Wat een kleur.
Kelly mocht nog kleine 30 minuten rusten en in die tijd konden we mooi het voorgerecht alvast nuttigen
De bietentartaar met doperwten mouse en frambozen was meer dan lekker. Zo ook de bijbehorende "vette" witte bourgogne. Of het kwam door het overmatige drank gebruik, drukte, leeftijd of combi van al deze elementen. Ik kan het me niet meer herinneren. Maar foto's van het aansnijden van Kelly en het bijbehorende bordje zijn er niet. Maar we hebben enorm van haar genoten. Lekker sappig en vol van smaak. Erbij aten we spruiten ala ottolenghi en knolselderij aardappelgratin. Ook daar is niets van vast gelegd.
Op 1e kerstdag deze al op tijd uit box gehaald om op temperatuur te komen. Beestje op schaal gelegd met diverse groentes en gevuld met 2 halve uien en 2 mandarijnen.
Big Green Egg rond 14 uur aangestoken en na uurtje de kalkoen op het ei gelegd. Uiteraard voorzien van kersen rookhout, maar ook afsnijsels van prei en ui. Man o man, wat ging dat lekker ruiken.
Zelfs de buurman kwam ff buurten om te kijken naar het vogeltje.
Dat paste nog maar net. Ei afgeregeld rond 180 gr en na uurtje mocht de vogel op haar rug gaan liggen
Hij zag er al meer dan smakelijk uit. Na kleine 2 uur was het zover. Kelly was op temperatuur en deed haar achternaam eer aan. Wat een kleur.
Kelly mocht nog kleine 30 minuten rusten en in die tijd konden we mooi het voorgerecht alvast nuttigen
De bietentartaar met doperwten mouse en frambozen was meer dan lekker. Zo ook de bijbehorende "vette" witte bourgogne. Of het kwam door het overmatige drank gebruik, drukte, leeftijd of combi van al deze elementen. Ik kan het me niet meer herinneren. Maar foto's van het aansnijden van Kelly en het bijbehorende bordje zijn er niet. Maar we hebben enorm van haar genoten. Lekker sappig en vol van smaak. Erbij aten we spruiten ala ottolenghi en knolselderij aardappelgratin. Ook daar is niets van vast gelegd.