Beef en Steak

Kcbs brisket voor de koe

 
 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.923
Zoals de titel al doet vermoeden waren team Flame Riders dit weekend vertegenwoordigd op de bbq contest vaartse hoeven.

Dag 1 heeft @Ikbat de brisket op zijn smoker gemaakt, dag 2 heb ik hem op de big Joe gemaakt.

Dus voor de koe, kcbs brisket.

Bij Beef & Steak een hele mooie grain fed brisket besteld.
En deze daags voor de wedstrijd ontdooit.

Op wedstrijd dag vroeg avond begonnen met trimmen en er veel vet vanaf gesneden.
IMG_4053.jpeg


Misschien niet helemaal een pareltje maar ik was er gelukkig mee.

IMG_4056.jpeg


Hierna geiniecteerd met niet nader te noemen injectie en in de koeling gelegd.

IMG_4058.jpeg


Na een paar uur uit de koeling gehaald en royaal gerubt met (je raad het al) niet nader te noemen rubs.

IMG_4061.jpeg


Omdat we op dag 1 veel te vroeg klaar waren met onze brisket besloten om nu wat langer te slapen en om 2 uur alles op te starten.

Om 2 uur ‘s nachts dan ook de big Joe aangemaakt met slow roller en een flik stuk eikenhout erin gelegd.

IMG_4066.jpeg


Toen dit allemaal lekker aan het roken was de brisket erop gelegd.

IMG_4068.jpeg


Na 5 uur besloten om hem in te pakken, de bark was toen mooi droog.

IMG_4073.jpeg


IMG_4075.jpeg


IMG_4076.jpeg


Nu mocht hij door tot 93 kern, hierna ging ik prikken op gevoel.

Om 9.45 was hij zoals ik hem wilde hebben.

In de box dus, hij was veel te vroeg klaar.

IMG_4080.jpeg

IMG_4081.jpeg


Toen het eenmaal 13.00 was geworden en de pork naar de jury was hebben we de brisket uit de box gehaald en gesneden.

Eerst de point eraf, daar ga ik later nog burnt ends van maken, maar nu bezig met de flat voor de wedstrijd.

IMG_3025.jpeg


IMG_3029.jpeg


IMG_3030.jpeg


IMG_3033.jpeg


En na het snijden van de flat de box gemaakt voor de wedstrijd.

IMG_4115.jpeg


Heel bewust ervoor gekozen om geen burnt ends in te leveren, wat ze krijgen jureren ze en burnt ends zijn niet verplicht.

Toen alle hectiek achter de rug was en de boxen bij de jury stonden de point erbij gepakt en versneden in blokjes.

IMG_4119.jpeg


Een paar klonten roomboter en een scheut bbq saus erbij en hij mocht terug op de big joe.

IMG_4120.jpeg

IMG_4124.jpeg


Voor de oplettende lezer, links ligt Eendenborst (of was het nou gans? 😆)
Dat was onze keuze voor de laatste categorie. “Chefs choice”

Affijn, toen ze er lekker uit zagen heb ik ze eraf gehaald en uitgedeeld aan het publiek samen met de rest van de brisket en pulled pork.

IMG_4130.jpeg


e0bd02e4-6888-420c-b385-ef9ff3419666.jpeg


Helaas geen call gehad op de brisket, maar dat was niet erg in het deelnemersveld van 25 internationale topteams.
 
Mooi verslag en die brisket ziet er goed uit. Gefeliciteerd met je koetje!
 
Gefeliciteerd met je koetje, wat een leuk verslag heb je gemaakt. Volgende keer mischien wel een call op je brisket. :D
 
Volgende keer injecteren met een vlammend biertje😉. Mooie dagen gehad?

Jammer dat het voor mij zover weg was anders kwam ik eem testen had graag wat geproefd😋
 
Wat een mooi verslag!

En ik ben onbekend met wedstrijden (maar leer graag): wat is een call? Zit je dan bij een top 3 o.i.d.?
 
Volgende keer injecteren met een vlammend biertje😉. Mooie dagen gehad?

Jammer dat het voor mij zover weg was anders kwam ik eem testen had graag wat geproefd😋

We hebben zeker een mooi weekend gehad.
Vooral heel veel geleerd en ervaring opgedaan.

Ik ga proberen deze week een verslagje te maken van het weekend.
 
Wat een mooi verslag!

En ik ben onbekend met wedstrijden (maar leer graag): wat is een call? Zit je dan bij een top 3 o.i.d.?

Haha, dat wist ik eerst ook niet hoor.

Bij de prijsuitreiking worden de eerste 10 genoemd, dat heet een call.

de eerste 5 mogen naar het podium komen, dat heet een walk.

Een call is dus al een hele eer en een walk helemaal.

Wij hadden een call (9e) plek op onze kip en een walk (3e) op de categorie dessert.
 
Leuk om zo'n kijkje met jullie mee te nemen.
Gefeliciteerd met d'n koei, dik verdiend.
Wel benieuwd naar die niet-nader-te-noemen producten.. :p

Krijg je achteraf (ondanks geen call) wel een formulier mee over wat ze er van vonden? bijv. goeie rub, wel te zout, droog/mals etc?
 
Ha netjes man! Nu nog ff bijslapen? 😜
 
Mooi bezig geweest daar kerels 👍🏻. Gefeliciteerd met jullie koetjes 🥳.
 
Gefeliciteerd met je koei en welkom bij de grote 3.
Madeira is het grote injectie geheim, @Frits kan dat beamen :giggle: ;)
 
Leuk om zo'n kijkje met jullie mee te nemen.
Gefeliciteerd met d'n koei, dik verdiend.
Wel benieuwd naar die niet-nader-te-noemen producten.. :p

Krijg je achteraf (ondanks geen call) wel een formulier mee over wat ze er van vonden? bijv. goeie rub, wel te zout, droog/mals etc?

Vaak krijg je kaartjes van de jury met daarop wat opmerkingen.
Bv bij de pulled pork; too dry of to mushy.
 
Haha, dat wist ik eerst ook niet hoor.

Bij de prijsuitreiking worden de eerste 10 genoemd, dat heet een call.

de eerste 5 mogen naar het podium komen, dat heet een walk.

Een call is dus al een hele eer en een walk helemaal.

Wij hadden een call (9e) plek op onze kip en een walk (3e) op de categorie dessert.
Bedankt voor de uitleg!

Ik zie al dat ik voor de toetjes bij jullie moet zijn dus! 😅 Foto's van gemaakt? Kun je gelijk meedoen met de fotowedstrijd van deze maand.
 
Ik zie al dat ik voor de toetjes bij jullie moet zijn dus! 😅 Foto's van gemaakt? Kun je gelijk meedoen met de fotowedstrijd van deze maand.

Helaas te weinig foto’s van om mee te kunnen doen met de fotowedstrijd.

Dat bedacht ik me later ook inderdaad.
 
Helaas te weinig foto’s van om mee te kunnen doen met de fotowedstrijd.

Dat bedacht ik me later ook inderdaad.
wel een prijswinnend recept dus nog x thuis dupliceren 🤪?

maar effe zonder gekheid! mooi verslag en kijk erg uit naar het uitgebreidere weekend verslag 😊

gefeliciteerd met je sticker wel verdiend!
 
Leuk om jullie zo bezig te zien met jullie hobby Zzzjon! Gefeliciteerd met de 🐮
 
Mooi proces zo! Dan heb ik je vast gezien dit weekend, maar helaas niet tijdens het proeven😫 Leuk event om rond te kijken, zo in mijn achtertuin 👌🏻 misschien volgend jaar even laten weten hoelaat ik kan proeven 😉
 
Mooi proces zo! Dan heb ik je vast gezien dit weekend, maar helaas niet tijdens het proeven😫 Leuk event om rond te kijken, zo in mijn achtertuin 👌🏻 misschien volgend jaar even laten weten hoelaat ik kan proeven 😉

Bij wedstrijden zorgen dat je vanaf 12 uur rond de tenten hangt.

Tussen 12 en 14.00 komt er meestal wel iets voorbij.

Heb je ons echt niet gezien?

IMG_3953.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Jammer dat je niet in de prijzen bent gevallen met de brisket. Gelukkig nog een klein prijsje hier door een badge. Ik neem aan dat je al eerder brisket had gemaakt alleen niet of het forum gezet hebt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan