Beef en Steak

Katz Pastrami sandwich

Ceriel zei:
JaapAap zei:
Dit lijkt mij ook erg lekker om te maken. Ik heb nog een brisket van zo'n 7 kg in de vriezer maar ik lees overal dat je pinksalt nodig hebt. Ik heb alleen maar colorozozout lukt het hier ook mee of wat is wijsheid? Aangezien pinksalt niet te krijgen is in Nederland.
Uit een ander draadje de volgende reactie gevonden:
DanBras zei:
Als ik Google mag geloven is 8 ounce zout ongeveer 225 gram en is 4 teaspoons zout ongeveer 24 gram (6 gr per teaspoon)

Met de converter op dit forum kom ik dan op:
48 gram Leozout (3% nitriet)
201 gram gewoon zout

Of

240 gram colorozozout (0.6% nitriet)
9 gram normaal zout
Ik heb destijds ook nitrietzout 3%/Leozout gebruikt. Je zou ook Grate Goods All Brine color kunnen gebruiken voor je pekel, hier zitten ook al kruiden in

Vandaag bij vuur & rook Grate Goods All Brine color gekocht. Kan ik deze dus gebruiken om de brisket een week te pekelen? In de verhouding op de verpakking?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Poetsertje zei:
Gisteren op de bbq gedaan om een uur of 9
We konden het toch niet opeten dus geen haast.

GRRRRRRR

Paste het niet op de Big Green Egg

Nou mes er maar in dan (snif.)

WhatsApp%20Image%202017-03-26%20at%2011.00.53_zpslcabmgsx.jpeg



WhatsApp%20Image%202017-03-26%20at%2011.01.41_zpsmdsxuihz.jpeg


Het kleine stuk ging veel harder dan de rest.
Om 17.00 uur het kleine stuk er af en om 19.00 uur het grote stuk.
Volgende keer toch maar eens goed opzoeken hoe precies aan te pakken, want de flat was dun en veel verder dan de point
Straks stomen

Hoe is het hier verder mee gegaan? Nog foto's van het eindresultaat? Hoe was de smaak?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Duizend maal excuus.

Ik dacht dat ik hier alles al geplaatst had.

Nou, hoe is het gegaan?
Het ging niet naar mijn zin. Vooral de point bleef hangen in de zone en de flat zat in al op zijn max.
Op een gegeven moment maar besloten eerst de point er af te halen en te proeven........HEERLIJK

Na een paar uurtjes was ik het zat en  heb ik de rest er af gehaald op 78 graden dacht ik.
Toch maar beter inplannen de volgende keer.

Ook hadden jullie gelijk i.c.m. met mijn verkeerde zout was de pekel niet volledig ingetrokken.
Daarom gaan we het zeker nog eens anders over doen.

Ook het stomen was niet zoals het moet denk ik
Hij stond in de oven op 150 graden, maar er moet echt een warmtebron onder die bak vermoed ik
Het water werd niet warmer dan 75 graden ongeveer.

Gelukkig was hij sappig en mals en prima te eten.
Beslist niet de sensatie die ik me herinner van Katz, maar het begin is er.

20170327_142332_zps05vx6hwv.jpg


voor het stomen

20170327_180345_zps8cbaerww.jpg


na het stomen

20170327_180817_zpsf9ix8uqm.jpg


Aansnijden, spannend

20170327_181101_zpsaa2hfdjg.jpg


Zalige gedeelte

20170327_181739_zpsrasec3au.jpg


Op een broodje is toch wel goed

De rest hebben we met eigen jus ingevroren en is straks zalig in de baked beans , taco's of gewoon opgebakken op een bolletje.
Wordt zeker herhaald om te perfectioneren.

Wat wel gebeurd is naar aanleiding van dit recept is de verkoop van de BGE.
Dat in stukken snijden van dat mooie stuk vlees was de druppel.

Er is maar 1 oplossing

Het is een primo geworden, 400XL,  :D :D :D

 
Gefeliciteerd met je Primo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan