- Berichten
- 574
Ceriel zei:Uit een ander draadje de volgende reactie gevonden:JaapAap zei:Dit lijkt mij ook erg lekker om te maken. Ik heb nog een brisket van zo'n 7 kg in de vriezer maar ik lees overal dat je pinksalt nodig hebt. Ik heb alleen maar colorozozout lukt het hier ook mee of wat is wijsheid? Aangezien pinksalt niet te krijgen is in Nederland.
Ik heb destijds ook nitrietzout 3%/Leozout gebruikt. Je zou ook Grate Goods All Brine color kunnen gebruiken voor je pekel, hier zitten ook al kruiden inDanBras zei:Als ik Google mag geloven is 8 ounce zout ongeveer 225 gram en is 4 teaspoons zout ongeveer 24 gram (6 gr per teaspoon)
Met de converter op dit forum kom ik dan op:
48 gram Leozout (3% nitriet)
201 gram gewoon zout
Of
240 gram colorozozout (0.6% nitriet)
9 gram normaal zout
Vandaag bij vuur & rook Grate Goods All Brine color gekocht. Kan ik deze dus gebruiken om de brisket een week te pekelen? In de verhouding op de verpakking?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk