Hallo genootschap, ik zal me eerst even netjes voorstellen. Ik ben Jeroen en woon in het zuidoosten van Nederland. Gisteren mijn eerste kamado (de Masterbuilt) binnen gekregen. Nu vooral op zoek naar heel veel informatie. Ik had voorheen een Weber waarop we in de zomermaanden regelmatig een normale BBQ mee klaar maakte maar nooit echt low en slow of culinair. Afgelopen zomer bij een collega wel het een en ander (ABT, spareribs en Beer can chicken) klaar gemaakt waardoor mijn interesse werd gewekt. Toen ik regelmatig wat filmpjes op youtube zat te kijken werd mijn vriendin ook enthousiast en besloten we er gewoon een te kopen. Hebben dus nog heel veel te leren en hier is veel informatie vandaan te halen.
Heb al meteen wat kleine vraagjes. Volgens mij heb ik het hier al ergens gelezen maar zag dat vaak geadviseerd wordt om de eerste keer de Kamado gewoon zonder iets er op warm te maken. Op deze manier leer je de temperatuur te controleren en brand je de lijmresten weg. Is dat laatste een fabel of ook op waarheid berust?
Ook zit er een luik in het rooster op de kamado, dit lijkt me om extra kolen toe te voegen maar dit is toch niet mogelijk als de heatschild er in zit of wel?
En vooralsnog als laatste, ben van plan hem zondag in gebruik te nemen met wat plukbrood, moink balls en beer can chicken. Zijn dit een beetje gerechten om mee te beginnen of kiezen jullie juist vaak voor low en slow gerechten?
Alvast bedankt voor de informatie die al op dit forum staat, er is genoeg te lezen.
Heb al meteen wat kleine vraagjes. Volgens mij heb ik het hier al ergens gelezen maar zag dat vaak geadviseerd wordt om de eerste keer de Kamado gewoon zonder iets er op warm te maken. Op deze manier leer je de temperatuur te controleren en brand je de lijmresten weg. Is dat laatste een fabel of ook op waarheid berust?
Ook zit er een luik in het rooster op de kamado, dit lijkt me om extra kolen toe te voegen maar dit is toch niet mogelijk als de heatschild er in zit of wel?
En vooralsnog als laatste, ben van plan hem zondag in gebruik te nemen met wat plukbrood, moink balls en beer can chicken. Zijn dit een beetje gerechten om mee te beginnen of kiezen jullie juist vaak voor low en slow gerechten?
Alvast bedankt voor de informatie die al op dit forum staat, er is genoeg te lezen.