BasBQ
Beef en Steak

Kalfsribben

 
 

nicky

Stoker
Berichten
409
Een dorpje verderop in Budel zit een Islamitisch slachthuis dat vanuit de weide omtrek goed bezocht wordt. Omdat he zo goed bekend staat wil ik dit weekend wel eens een paar van hun kalfsribben op de smoker gooien 8)

Zelf heb ik nog nooit eerder kalfsribben op de q gehad en tijdens een online zoektocht kwam ik deze manier van bereiden tegen:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/038vealribs/kalfs_spare_ribs.php

Goed idee of heeft iemand een beter idee? Welke rub / marinade en hoe lang?

P.S. Waarom staan ze nog niet op jouw site Noskos? :)
 
Ik denk dat je ze het zelfde kan behandelen als varkensribben.
Het grote verschil is dat varkensribben vetter zijn.
 
Inderdaad... De rub kun je zelf bepalen... Veranderd niks aan het kookproces. En de "geheime" rub bevat bijna alle standaard ingredi?nten, zij het in een bepaalde verhouding :p zoals zo vele "geheime" rubs
 
nicky zei:
P.S. Waarom staan ze nog niet op jouw site Noskos? :)

Ik zou zeggen iets verder terug lezen ;) http://www.bbq-nl.com/2007/05/dinosaur-ribs.html

Maar ik heb ze daarna nooit meer geprobeerd eigenlijk, dat waren trouwens runderribs en geen kalf. Heb wel in Texas hele lekker beef ribs gegeten, maar als ik dan die dingen hier zie dan zit daar naar verhouding veel te weinig vlees aan.
Misschien eerdaags eens die van de Hanos proberen.
 
noskos zei:
nicky zei:
P.S. Waarom staan ze nog niet op jouw site Noskos? :)

Ik zou zeggen iets verder terug lezen ;) http://www.bbq-nl.com/2007/05/dinosaur-ribs.html

Maar ik heb ze daarna nooit meer geprobeerd eigenlijk, dat waren trouwens runderribs en geen kalf. Heb wel in Texas hele lekker beef ribs gegeten, maar als ik dan die dingen hier zie dan zit daar naar verhouding veel te weinig vlees aan.
Misschien eerdaags eens die van de Hanos proberen.

Ok, net gelezen. Als jij problemen hebt met dit gerecht dan zakt mij de moed in de schoenen....

Ik ga het toch proberen met het blue smoke recept. Iemand enig idee hoeveel een kop is? (een cup misschien?)
 
ik denk dat je idd van de engelse cupmaten uit moet gaan
 
Geen idee bij hun, normaal is 1/4de cup 4 eetlepels ;)
 
Nicky, 1 cup is 236 cc, zeg 250 ml ;), dat maakt het makkelijker als je een halve of een kwart cup wil hebben.

AH XL, Marskramer verkopen tegenwoordig ook cupmaten
 
Hi Frits, ik heb thuis een hele verzameling van 1/8 tot een hele cup... In het recept hebben ze het steeds over kop ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan