- Berichten
- 2.982
Vandaag weer eens kalfshortribs op het menu.
De vorige keer vond ik ze iets te droog en te weinig smaak hebben, hetgeen mede kwam doordat ze een stuk dikker waren dan gewend. Aangezien ik hier nog een stuk van had, moest ik dat zien te tackelen.
Daarom deze keer ze geïnjecteerd met runderbouillon van een vorige sessie.
Als smaakmaker heb ik gekozen voor de koffierub van Don Marcos.
Eerst 2 uur op 121 graden met wat appelhout, hierna ingepakt en door laten garen tot uiteindelijk 98 graden vanaf 90 graden de priktest gedaan. Resultaat : botermals
.
Nog even vlak voor het eren 10 minuutjes terug op de Q met een lak van granaatappelmelasse en honing.
Een lekkere risotto er bij en smullen



Nog steeds te droog naar mijn mening, maar echt boordevol smaak, dus zeker geslaagd.
De vorige keer vond ik ze iets te droog en te weinig smaak hebben, hetgeen mede kwam doordat ze een stuk dikker waren dan gewend. Aangezien ik hier nog een stuk van had, moest ik dat zien te tackelen.
Daarom deze keer ze geïnjecteerd met runderbouillon van een vorige sessie.
Als smaakmaker heb ik gekozen voor de koffierub van Don Marcos.
Eerst 2 uur op 121 graden met wat appelhout, hierna ingepakt en door laten garen tot uiteindelijk 98 graden vanaf 90 graden de priktest gedaan. Resultaat : botermals


Nog even vlak voor het eren 10 minuutjes terug op de Q met een lak van granaatappelmelasse en honing.
Een lekkere risotto er bij en smullen




Nog steeds te droog naar mijn mening, maar echt boordevol smaak, dus zeker geslaagd.