Binnenkort gaan we op bezoek bij familie in Wenen. Nu wil ik wat lekkers meenemen.
Ik heb nog kalfswangen liggen en die zijn heerlijk en houden ook nog wel structuur nadat ze bereid zijn en dat is heerlijk.
Nu had ik mij bedacht dat deze ook erg geschikt zouden zijn voor een pastrami.
Het idee is om het [mention]noskos [/mention] pastrami shortribs recept te gebruiken als basis en alleen als vervanging de shortribs te vervangen door de kalfswangen.
De pekeltijd wilde ik wel verkorten tot 2 dagen omdat de hoeveelheid colorozozout toch best heftig is op de dunne kalfswangen.
Nu de vraag: Heeft hier iemand al wat ervaring mee met runder/kalfswangen.
Ik wil namelijk niet een oneetbaar resultaat door de hoeveelheid zouten.
Ik heb nog kalfswangen liggen en die zijn heerlijk en houden ook nog wel structuur nadat ze bereid zijn en dat is heerlijk.
Nu had ik mij bedacht dat deze ook erg geschikt zouden zijn voor een pastrami.
Het idee is om het [mention]noskos [/mention] pastrami shortribs recept te gebruiken als basis en alleen als vervanging de shortribs te vervangen door de kalfswangen.
De pekeltijd wilde ik wel verkorten tot 2 dagen omdat de hoeveelheid colorozozout toch best heftig is op de dunne kalfswangen.
Nu de vraag: Heeft hier iemand al wat ervaring mee met runder/kalfswangen.
Ik wil namelijk niet een oneetbaar resultaat door de hoeveelheid zouten.