Beef en Steak

Kalfs Brisket

Mooi stukje vlees hoor, ziet er lekker sappig uit.
Die kroketten gaan vast ook heel vervelend worden...
 
Heeeeeé bedankt hoor !
Zit ik hier met m'n bammetjes met jam  :'( :'(

Het ziet er zo lekker uit !
Top gedaan  8)
 
Vraagje, is dat vet één laag? En loopt de draad van het vlees anders in de stukken onder en boven het vet? Een echte brisket bestaat uit 2 spieren, die anders lopen qua draad, de point en de flat.
 
Het vet zat grotendeels in een laag, maar er zat ook nog vrij veel vet aan de buitenkant. Om te zien hoe de spieren liepen is het nu te laat omdat het restant in heel kleine stukjes in de ragout van de kroketten is verdwenen. ;)

Ik ga de volgende keer brisket bestellen bij beef&steak, dan kan ik wat ervaring opdoen met het juiste stuk koe.
 
Nog één foto speciaal voor Frits;

kalfskroket1.jpg


Gemaakt van de restjes kalsfbrisket.  ;)

 
Hmm, ik heb dat geloof ik niet gezien allemaal, anders zou ik spontaan trek krijgen denk ik...

MOOI!!!!! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan