- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's,
Afgelopen dagen en weekenden is het behoorlijk druk met sociale verplichtingen zoals verjaardagen e.d.
Niets mis mee, altijd gezellig, maar dan heb je wat minder tijd om eens een mooi gerecht op de bbq te maken.
Gister was ook weer zo'n dag.
Maar bbq-en had ik wel in mijn hoofd zitten, desnoods iets eenvoudigs.
Vrouwlief had al eerder iets simpels uit de super meegenomen, schouderkarbonade.......
Okayyyyyy.......
Had nog wat ontbijtspek liggen en fruit in de fruitschaal.
schouderkarbonade+ontbijtspek+appel=minirollade
Wat heb ik gedaan:
het bot uit de karbonade gesneden, en vervolgens lekker in de rub gezet.
staafjes appel erop, oprollen, ontbijtspek erom, knopen als rollade
Vervolgens indirect met wat rooksnippers op de wga bij (ik schat) ca 180-200 graden
Kerntemp van 65=68 aangehouden en nog even afgelakt met bbq saus
Lekker snel en simpel, oftewel: Keep It Simpel Stupid
De pics:
Wat vonden we ervan?
Prima gerechtje hoor. Alleen volgende keer neem ik een appels die iets harder en friszuur is.
Maar dat is echt een soort van "touch" om het gerecht net wat beterder te maken.
Dank voor het kijken
Rick
PS
Tis ook eigenlijk een beetje voor baconday, aangezien ik volgend weekend geen tijd heb.......
Afgelopen dagen en weekenden is het behoorlijk druk met sociale verplichtingen zoals verjaardagen e.d.
Niets mis mee, altijd gezellig, maar dan heb je wat minder tijd om eens een mooi gerecht op de bbq te maken.
Gister was ook weer zo'n dag.
Maar bbq-en had ik wel in mijn hoofd zitten, desnoods iets eenvoudigs.
Vrouwlief had al eerder iets simpels uit de super meegenomen, schouderkarbonade.......
Okayyyyyy.......
Had nog wat ontbijtspek liggen en fruit in de fruitschaal.
schouderkarbonade+ontbijtspek+appel=minirollade
Wat heb ik gedaan:
het bot uit de karbonade gesneden, en vervolgens lekker in de rub gezet.
staafjes appel erop, oprollen, ontbijtspek erom, knopen als rollade
Vervolgens indirect met wat rooksnippers op de wga bij (ik schat) ca 180-200 graden
Kerntemp van 65=68 aangehouden en nog even afgelakt met bbq saus
Lekker snel en simpel, oftewel: Keep It Simpel Stupid
De pics:
Wat vonden we ervan?
Prima gerechtje hoor. Alleen volgende keer neem ik een appels die iets harder en friszuur is.
Maar dat is echt een soort van "touch" om het gerecht net wat beterder te maken.
Dank voor het kijken
Rick
PS
Tis ook eigenlijk een beetje voor baconday, aangezien ik volgend weekend geen tijd heb.......

Laatst bewerkt: