kim
Sprokkelaar
- Berichten
- 32
Vanavond op het menu: Jamaican jerk kippendijen (met coleslaw en frietjes).
Alhoewel ik de voorkeur had voor kippendij met huid en bot, zijn het de simpelere versies geworden
Voor de rub heb ik de volgende ingrediƫnten gebruikt:
1eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels zout
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels gedroogde peterselie
1 theelepel gemalen tijm
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel piment
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chili vlokken
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel komijn
Eerst de kippendijen ingesmeerd met olijfolie en daarna de rub eroverheen gestrooid en lichtjes ingesneden.
Lekker even wat uurtjes laten intrekken om vervolgens op plusminus 170gr direct te grillen.
Omdat ik niet van (heel) pittig eten houd heb ik de kippendijen geregeld ingesmeerd met:
Helaas geen foto van de coleslaw en frietjes maar wat was dit lekker en super makkelijk te maken!
Fijne avond allemaal!
Alhoewel ik de voorkeur had voor kippendij met huid en bot, zijn het de simpelere versies geworden

Voor de rub heb ik de volgende ingrediƫnten gebruikt:
1eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels zout
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels gedroogde peterselie
1 theelepel gemalen tijm
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel piment
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chili vlokken
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel komijn
Eerst de kippendijen ingesmeerd met olijfolie en daarna de rub eroverheen gestrooid en lichtjes ingesneden.
Lekker even wat uurtjes laten intrekken om vervolgens op plusminus 170gr direct te grillen.
Omdat ik niet van (heel) pittig eten houd heb ik de kippendijen geregeld ingesmeerd met:
Helaas geen foto van de coleslaw en frietjes maar wat was dit lekker en super makkelijk te maken!
Fijne avond allemaal!