- Berichten
- 20.862
Deze maand is het tien jaar geleden dat Dennis en ik mee mochten doen met the Jack, world championship invitational barbecue.
We kregen onder andere de taak om het dessert te maken. Na wat overleggen kwamen we uit op gevulde speculaas, dat paste goed in het seizoen met al de speculaaskruiden.
Eerst was het idee om 1 groot stuk gevulde speculaas te maken, maar we hadden toen nog geen benul hoe dat ging op een wedstrijd. Mag je namelijk een mes meegeven, is het normaal dat het daar pas wordt aangesneden, je moet namelijk wel 7 stukken inleveren volgens de regels. Toen kwamen we op het idee om speculaas rondo’s te maken, dan maken we er gewoon zeven op een mooi dienblad en klaar zijn we.
Maar een rondo is eigenlijk wat kaal, dat kon mooier met het Jack logo erop. Dus een mooie speculaasplank laten maken met het logo van de Jack
Het recept voor deze lekkernij staat in het receptendeel van het Genootschap.
Hier wat foto’s
Aangezien niet iedereen bij ons kapot is van drank in gebak
ook een stuk gewone gevulde speculaas.
Op de barbecue:
Even spieken blijft lastig
.
En klaar
Nog even voorzien van een glaze…
En klaar voor de finale foto’s.
Bedankt voor het kijken.
We kregen onder andere de taak om het dessert te maken. Na wat overleggen kwamen we uit op gevulde speculaas, dat paste goed in het seizoen met al de speculaaskruiden.
Eerst was het idee om 1 groot stuk gevulde speculaas te maken, maar we hadden toen nog geen benul hoe dat ging op een wedstrijd. Mag je namelijk een mes meegeven, is het normaal dat het daar pas wordt aangesneden, je moet namelijk wel 7 stukken inleveren volgens de regels. Toen kwamen we op het idee om speculaas rondo’s te maken, dan maken we er gewoon zeven op een mooi dienblad en klaar zijn we.
Maar een rondo is eigenlijk wat kaal, dat kon mooier met het Jack logo erop. Dus een mooie speculaasplank laten maken met het logo van de Jack
Het recept voor deze lekkernij staat in het receptendeel van het Genootschap.
Hier wat foto’s
Aangezien niet iedereen bij ons kapot is van drank in gebak

Op de barbecue:
Even spieken blijft lastig

En klaar
Nog even voorzien van een glaze…
En klaar voor de finale foto’s.
Bedankt voor het kijken.