- Berichten
- 5.028
Frits gaf vorige week een voorzet voor een lekker gehaktbrood.
www.bbqgenootschap.nl
Ik heb daar een eigen Italiaanse draai aan gegeven.
Recept op dit draadje.
www.bbqgenootschap.nl
Gehakt (9 ons rund en 3 ons varken) gemengd met ui, knoflook, italiaanse kruiden, zwarte peper, tomatenpuree, groene olijven en semi-zongedroogde tomaatjes.
Eieren en erbij en met paneermeel stevig gemaakt.
Vervolgens in een cakedoos gepropt en in de koelkast op laten stijven.
Q klaar gemaakt op een roostertemp. van 160 C. Dome temp. 180 C. Twee mandjes briketten aan beide zijden van het gehaktbrood.
En toen....gingen de sluizen open. Mooi vuurwerk en kanongebulder.
Temperatuur huishouding in de Q niet optimaal te houden. Geregeld bij moeten stellen om de pakweg 165 C op het rooster te houden.
Bij 45 C kern wat extra knoflook, italiaanse kruiden en een zwarte peper op de top gestrooid.
Door het weer vergeten een foto van het gerede gerecht op de Q te maken.
Maar, na 2h10' is een kerntemperatuur van 73C bereikt.
De meatloaf eraf genomen en 10' laten "rusten".
Daarna op serveerschaal, aangesneden en naar binnen gewerkt met gebakken aardappeltjes en konijntjesvoer.
De meatloaf was (persoonlijke mening) niet te droog. Olijf en tomaat maakt veel goed tov extra varkensgehakt.
Wel lekker een stukje voor mrg bewaard.
Meatloaf
Vandaag nog steeds best wel warm, dus geen zin om uitgebreid te gaan barbecueën. Dus een eenvoudige meatloaf volgens het recept van noskos. https://www.bbq-nl.com/meatloaf/ Dikke kilo gewoon helemaal op, dus niks voor morgen op de boterham. Bedankt voor het kijken.

Ik heb daar een eigen Italiaanse draai aan gegeven.
Recept op dit draadje.
Italian Meatloaf
Eigen gemaakt en beproefd recept voor een lekker gehaktbrood. - 900 gr. rundergehakt - 300 gr. varkensgehakt - 1 middelgrote ui. Fijn snipperen - 3 tenen knoflook (minimaal) :unsure:. Fijn snipperen - 2 eetlepels italiaanse kruiden ( bv van Beekum) - 2 theelepels gemalen zwarte peper - 2...

Gehakt (9 ons rund en 3 ons varken) gemengd met ui, knoflook, italiaanse kruiden, zwarte peper, tomatenpuree, groene olijven en semi-zongedroogde tomaatjes.
Eieren en erbij en met paneermeel stevig gemaakt.
Vervolgens in een cakedoos gepropt en in de koelkast op laten stijven.
Q klaar gemaakt op een roostertemp. van 160 C. Dome temp. 180 C. Twee mandjes briketten aan beide zijden van het gehaktbrood.
En toen....gingen de sluizen open. Mooi vuurwerk en kanongebulder.
Temperatuur huishouding in de Q niet optimaal te houden. Geregeld bij moeten stellen om de pakweg 165 C op het rooster te houden.
Bij 45 C kern wat extra knoflook, italiaanse kruiden en een zwarte peper op de top gestrooid.
Door het weer vergeten een foto van het gerede gerecht op de Q te maken.
Maar, na 2h10' is een kerntemperatuur van 73C bereikt.
De meatloaf eraf genomen en 10' laten "rusten".
Daarna op serveerschaal, aangesneden en naar binnen gewerkt met gebakken aardappeltjes en konijntjesvoer.
De meatloaf was (persoonlijke mening) niet te droog. Olijf en tomaat maakt veel goed tov extra varkensgehakt.
Wel lekker een stukje voor mrg bewaard.

Laatst bewerkt: