Beef en Steak

Italian Meatloaf (mit Donner und Blitz)

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.028
Frits gaf vorige week een voorzet voor een lekker gehaktbrood.

Ik heb daar een eigen Italiaanse draai aan gegeven.
Recept op dit draadje.

Gehakt (9 ons rund en 3 ons varken) gemengd met ui, knoflook, italiaanse kruiden, zwarte peper, tomatenpuree, groene olijven en semi-zongedroogde tomaatjes.
Eieren en erbij en met paneermeel stevig gemaakt.
Vervolgens in een cakedoos gepropt en in de koelkast op laten stijven.

IMG_4025.JPG
IMG_4026.JPG


Q klaar gemaakt op een roostertemp. van 160 C. Dome temp. 180 C. Twee mandjes briketten aan beide zijden van het gehaktbrood.

IMG_4027.jpg


En toen....gingen de sluizen open. Mooi vuurwerk en kanongebulder.
Temperatuur huishouding in de Q niet optimaal te houden. Geregeld bij moeten stellen om de pakweg 165 C op het rooster te houden.
Bij 45 C kern wat extra knoflook, italiaanse kruiden en een zwarte peper op de top gestrooid.
Door het weer vergeten een foto van het gerede gerecht op de Q te maken.

IMG_3755.jpg
IMG_3758.jpg


Maar, na 2h10' is een kerntemperatuur van 73C bereikt.
De meatloaf eraf genomen en 10' laten "rusten".
Daarna op serveerschaal, aangesneden en naar binnen gewerkt met gebakken aardappeltjes en konijntjesvoer.
De meatloaf was (persoonlijke mening) niet te droog. Olijf en tomaat maakt veel goed tov extra varkensgehakt.
Wel lekker een stukje voor mrg bewaard. ;)

IMG_4029.jpg
IMG_4031.jpg


IMG_4032.JPG
IMG_4034.jpg
 
Laatst bewerkt:
nice! ik like it
 
Dit lijkt me zo lekker om een keer te maken. Wow

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Wat een heerlijke homp vlees zeg
Ziet er goed uit
 
Prachtig!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan