Beef en Steak

Italiaanse rollade

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bert
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.580
Mijn vrouw wilde graag een "snotgare" rollade. "Zo een die uit elkaar valt" zei ze.
Dus heb ik maar een procureur zonder been meegenomen.
Voor de kruiden salie, rozemarijn, thijm, oregano, knoflook en ui.
_DSC0852.jpg

Dit eerst even fijn gemalen
_DSC0853.jpg

De procureur opengesneden
_DSC0854.jpg

Eerst ingesmeerd met grove pittige groninger mosterd. Kan het nog italiaanser :)
Daarna bestrooid met zout, peper en paprikapoeder. Daarna de verse kruiden er over verdelen.
_DSC0855.jpg

Even oprollen en nu gaat hij voor een nachtje in de koelkast om door te trekken.
_DSC0856.jpg

Morgen op de primo tot een kern van 85 graden.
 
Lijkt mij erg lekker Bert zoals je hem gaat maken.
Gaat goed h? met je camera (mooie plaatjes hoor  ;) )

Mac
 
Dat ziet er WEER eens goed en smaakvol uit! Ben benieuwd naar morgen!
 
Ziet er veelbelovend uit Bert. Wat heb je er aan de buitenkant opgedaan?
 
dat wordt weer smullen Bert
 
Oe, dat wordt een soort pulled pork maar dan anders :)
 
Abraham zei:
Ziet er veelbelovend uit Bert. Wat heb je er aan de buitenkant opgedaan?

Zout, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder, uienpoeder.
Hey, dat is de Noskos basisrub zonder suiker :)
 
noskos zei:
Oe, dat wordt een soort pulled pork maar dan anders :)

Ik wil hem er net voor dat moment afhalen.
 
Ben heel benieuwd, ziet er erg lekker uit.
 
Vandaag ging de rollade er rond 12:00 op de bbq bij 110 graden.
Om 14:00 bij een kern van 51 had hij voldoende kleur en was het tijd om hem in te pakken.
_DSC0877.jpg

Toen laten liggen tot 15:30 de kern was toen 80 graden maar nog veel te vroeg om te eten dus schuiven allemaal dicht en een jas over de bbq gelegd.
Om 18:00 eraf gehaald de kern was toen 89 graden.
_DSC0885.jpg

Het vlees was superzacht hetzelfde als bij pp.
De kruiden smaakten prima. Ik ben alleen net te voorzichtig geweest met het zout. Dat had iets meer kunnen zijn. Maar goed je kunt het er wel bij doen maar nooit meer eruit halen.
Laatste restje heb ik gepulled.
_DSC0887.jpg
 
O Bert, wat ziet dat er heerlijk uit z?g  :)
Ik had eigenlijk verwacht dat je het als een rollade, in plakken zou snijden en dan opdienen. (maakt voor de smaak niet uit natuurlijk)

Dat zou ik wel willen proeven nu.  :)

Mac
 
Mac zei:
O Bert, wat ziet dat er heerlijk uit z?g  :)
Ik had eigenlijk verwacht dat je het als een rollade, in plakken zou snijden en dan opdienen. (maakt voor de smaak niet uit natuurlijk

Heb ik ook gedaan alleen het stuk wat over was na het eten heb ik gepulled.
 
Volgens mij was dat onbeschrijflijk lekker.
 
En weer een item voor m'n BBL  ;)
 
Nou bedankt Bert, nu heb ik honger. Het ziet er echt fantastisch uit!

Wat ik nog niet helemaal snap, had je nu een requliere procoureur eerst opengesneden? Of heb ik ten onrechte een verkeerd beeld dat een procoureur altijd de enigszins ronde staaf vlees is en dat jij als slager deze vorm platte vorm kunt snijden, maw kan ik van mijn macro procoureur naar jouw formfactor. (Dan kan ik deze net als nanda op de befaamde todo lijst plaatsen).
 
Nou ben ik eigenlijk niet zo'n rollade fan, maar dit ziet er wel heel erg goed uit!
 
Ziet er heerlijk uit Bert!
 
Terug
Bovenaan Onderaan