BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse middag; Porchetta en stoofje

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.647
Zondag jl wat familiaire en vriendelijke eters aan de tafel.
Tja wat ga je maken.

Gekozen voor Porchetta (ala recept van Noskos) en een italiaanse stoofschotel.
Aangevuld met eigen gemaakte focaccia, pesto's en oven gegrilde groenten.

Porchetta;
2kg. Het is zoals het porky gegroeid is. Beetje vierkant beestje geweest.
Ingeprikt en ingesmeerd met zout en bakpoeder. Nacht laten staan
Gevlinderd en gevuld met kruidenmengsel met sinaasappelrasp en gehakte walnoten. Oprollen en laten staan,
BGE op 120 C klaar gemaakt om te roken met olijfhout.
3h laten garen tot een average kerntemp. van 66 C.
Vel was al gaar en begon te barsten.
Toch nog afgegrild maar dat was geen succes.
Smaak prima. Lekker stuk.

IMG_7396.jpg
IMG_7398.jpg
IMG_7400.jpg

IMG_7410.jpg
IMG_7407.jpg

IMG_7416.jpg
IMG_7417.jpg
IMG_7418.jpg


Italiaanse stoofje:
1,2 kg runderriblappen, gekruid, groentjes bij, blik pomodorino en bouillon. Stoven met open deksel tot klaar.
IMG_7397.jpg


IMG_7409.jpg
IMG_7405.jpg


IMG_7412.jpg
IMG_7408.jpg
IMG_7413.jpg
IMG_7414.jpg
IMG_7415.jpg

FF nog een focacia uit de oven.

IMG_7402.jpg


En dan moet dat natuurlijk nog op een bordje.

IMG_7419.jpg


IMG_7411.jpg
 
Zoals de wind waait door de Limburgse heuvels rook het weer zalig Peter!

Ik had graag bij dit feestmaal aangeschoven! 😋
 
Poh Peter, afzien zeg….

Mooi gemaakt allemaal.
 
Heerlijk weer!! was het zwoerd knapperig??
 
Heerlijk weer!! was het zwoerd knapperig??
Nee helaas niet. Was wel stevig en "taai". Weet ff niet wat minder goed is gegaan.
Verder was de smaak prima. Maandag nog wat restjes gehad.
 
Zoals de wind waait door de Limburgse heuvels rook het weer zalig Peter!

Ik had graag bij dit feestmaal aangeschoven! 😋
Ja, brandweer op chemelot is nog uitgerukt. 🤣😂🤣
 
Nee helaas niet. Was wel stevig en "taai". Weet ff niet wat minder goed is gegaan.
Verder was de smaak prima. Maandag nog wat restjes gehad.
Jammer.
Mijn oma en moeder bakte spek dobbelsteentjes en lapjes met zwoerd zo knapperig dat je er je tanden op stuk kon bijten.
In mijn herinnering worden die met de dag lekkerder :) :)
 
Mooie porchetta geworden 🥰en de rest ziet er ook heerlijk uit!
Heb jij weleens Ossobuco gemaakt 🤔
 
Lekker hoor!!! :love:
 
Mooie porchetta geworden 🥰en de rest ziet er ook heerlijk uit!
Heb jij weleens Ossobuco gemaakt 🤔
Nee helaas, ik zou een recept keijgn van een ktaliaan op het werk, maar die is (gelukkig) met de noorderzon vertrokken
 
Nee helaas, ik zou een recept keijgn van een ktaliaan op het werk, maar die is (gelukkig) met de noorderzon vertrokken
Ik heb echt een geweldig recept voor Ossobuco 🥰 en ik weet zeker dat jullie dit fantastisch gaan vinden 😜
Twee weken geleden nog gemaakt voor mijn zwager en schoonzus, die bleven opscheppen zo lekker vonden ze het 🥳
Als je het recept wil kan ik het naar je doorsturen 😉
 
Jet, een recept van jou is altijd zeer welkom.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Jet
Nou de postduif is onderweg 😜
 
Duif is geland en van bericht ontdaan.
 
  • Haha
Waarderingen: Jet
Zalig man, maar moet dat porchie niet wat verder garen voor zalig?
 
Terug
Bovenaan Onderaan