- Berichten
- 5.099
Zondag jl wat familiaire en vriendelijke eters aan de tafel.
Tja wat ga je maken.
Gekozen voor Porchetta (ala recept van Noskos) en een italiaanse stoofschotel.
Aangevuld met eigen gemaakte focaccia, pesto's en oven gegrilde groenten.
Porchetta;
2kg. Het is zoals het porky gegroeid is. Beetje vierkant beestje geweest.
Ingeprikt en ingesmeerd met zout en bakpoeder. Nacht laten staan
Gevlinderd en gevuld met kruidenmengsel met sinaasappelrasp en gehakte walnoten. Oprollen en laten staan,
BGE op 120 C klaar gemaakt om te roken met olijfhout.
3h laten garen tot een average kerntemp. van 66 C.
Vel was al gaar en begon te barsten.
Toch nog afgegrild maar dat was geen succes.
Smaak prima. Lekker stuk.
Italiaanse stoofje:
1,2 kg runderriblappen, gekruid, groentjes bij, blik pomodorino en bouillon. Stoven met open deksel tot klaar.
FF nog een focacia uit de oven.
En dan moet dat natuurlijk nog op een bordje.
Tja wat ga je maken.
Gekozen voor Porchetta (ala recept van Noskos) en een italiaanse stoofschotel.
Aangevuld met eigen gemaakte focaccia, pesto's en oven gegrilde groenten.
Porchetta;
2kg. Het is zoals het porky gegroeid is. Beetje vierkant beestje geweest.
Ingeprikt en ingesmeerd met zout en bakpoeder. Nacht laten staan
Gevlinderd en gevuld met kruidenmengsel met sinaasappelrasp en gehakte walnoten. Oprollen en laten staan,
BGE op 120 C klaar gemaakt om te roken met olijfhout.
3h laten garen tot een average kerntemp. van 66 C.
Vel was al gaar en begon te barsten.
Toch nog afgegrild maar dat was geen succes.
Smaak prima. Lekker stuk.
Italiaanse stoofje:
1,2 kg runderriblappen, gekruid, groentjes bij, blik pomodorino en bouillon. Stoven met open deksel tot klaar.
FF nog een focacia uit de oven.
En dan moet dat natuurlijk nog op een bordje.