- Berichten
- 537
Om weer eens wat anders culinair te prutsen op de Q, deze keer een italiaanse gehaktrol gemaakt met groene kruiden.
Wat bennen we nodig?
-500 gram rundergehakt
-30 gram verse peterselie
-30 gram verse basilicum
-Potje gedroogde tomaatjes op olie (? 150-200 gram of zo)
-50 gram pijnboompitten
-50 gram geraspte Parmezaanse kaas
-3 ? 4 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
-2 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
-1 ei
-peper en zout naar smaak
Gooi de peterselie, basilicum, tomaatjes (met wat van de olie erbij), de kaas en wat peper in de keukenmachine en meng het allemaal goed.
Meng het gehakt met het broodkruim, ei, het kruidenmengsel, de bosui en de pijnboompitten. Maak hier een rol van.
Een variatie hierop is, om het gehakt te mengen met het ei, broodkruim en een deel van het kruidenmengsel. Vervolgens maak je er een plak van en leg je in het midden de pijnboompitten, bosui en de rest van het kruidenmengsel. Vervolgens vouw je het gehakt dicht.
Zelf vind ik het echter lekkerder om het gewoon allemaal te mengen tot een geheel. Your milage may vary.
De Q heb ik warm gestookt, indirect, tot een roostertemperatuur van 175 graden.
Vervolgens het gehakt erop gezet.
Daarna het gehakt laten garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden.
En klaar![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Ik vind het zelf lekker om op te eten met brood, maar je kunt het natuurlijk ook serveren met een lekkere tomatensaus en pasta.
Het smaakte in ieder geval weer prima.
Thanks for watching.
Wat bennen we nodig?
-500 gram rundergehakt
-30 gram verse peterselie
-30 gram verse basilicum
-Potje gedroogde tomaatjes op olie (? 150-200 gram of zo)
-50 gram pijnboompitten
-50 gram geraspte Parmezaanse kaas
-3 ? 4 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
-2 sneetjes oud wit brood, verkruimeld
-1 ei
-peper en zout naar smaak
Gooi de peterselie, basilicum, tomaatjes (met wat van de olie erbij), de kaas en wat peper in de keukenmachine en meng het allemaal goed.
Meng het gehakt met het broodkruim, ei, het kruidenmengsel, de bosui en de pijnboompitten. Maak hier een rol van.
Een variatie hierop is, om het gehakt te mengen met het ei, broodkruim en een deel van het kruidenmengsel. Vervolgens maak je er een plak van en leg je in het midden de pijnboompitten, bosui en de rest van het kruidenmengsel. Vervolgens vouw je het gehakt dicht.
Zelf vind ik het echter lekkerder om het gewoon allemaal te mengen tot een geheel. Your milage may vary.
![2014-08-02174321.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Italiaanse%20gehaktrol%2020140802/2014-08-02174321.jpg)
De Q heb ik warm gestookt, indirect, tot een roostertemperatuur van 175 graden.
Vervolgens het gehakt erop gezet.
![2014-08-02181426.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Italiaanse%20gehaktrol%2020140802/2014-08-02181426.jpg)
Daarna het gehakt laten garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden.
En klaar
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![2014-08-02191911.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Italiaanse%20gehaktrol%2020140802/2014-08-02191911.jpg)
Ik vind het zelf lekker om op te eten met brood, maar je kunt het natuurlijk ook serveren met een lekkere tomatensaus en pasta.
![2014-08-02192410.jpg](http://i1027.photobucket.com/albums/y337/dromer1967/BBQ/Italiaanse%20gehaktrol%2020140802/2014-08-02192410.jpg)
Het smaakte in ieder geval weer prima.
Thanks for watching.