Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
International bacon day, zaterdag 3 september 2022
Maar in het recept van noskos schrijft dennis een diepvries zak (is niet vacuum) en in het YouTube filmpje geeft dennis ook aan als je hem in een vacuĆ¼m zak doet trek hem niet helemaal vacuum.
En daarbij ik wil geen vingers wijzen naar een recept maar ik wil het goed en veilig doen.
Maar in het recept van noskos schrijft dennis een diepvries zak (is niet vacuum) en in het YouTube filmpje geeft dennis ook aan als je hem in een vacuĆ¼m zak doet trek hem niet helemaal vacuum.
En daarbij ik wil geen vingers wijzen naar een recept maar ik wil het goed en veilig doen.
In de avondschool charcuterie altijd geleerd volledig vacuum te trekken.
Mijn ervaring is dat het vocht wel naar buiten komt en ook terug opgenomen wordt.
De logica hierboven lijkt mij niet te kloppen aangezien vloeistoffen niet samendrukbaar zijn.
Vloeistof zal zich dus gewoon uit het vlees verplaatsen en achteraf (deels) terug in het vlees.
In de avondschool charcuterie altijd geleerd volledig vacuum te trekken.
Mijn ervaring is dat het vocht wel naar buiten komt en ook terug opgenomen wordt.
De logica hierboven lijkt mij niet te kloppen aangezien vloeistoffen niet samendrukbaar zijn.
Vloeistof zal zich dus gewoon uit het vlees verplaatsen en achteraf (deels) terug in het vlees.
ja hoor, als je goed afweegt kan het (bijna) niet mislopen.
Je kan het gerust nu al doen, mijn spekje gaat ook 3 weken in de koelkast liggen.
Aangezien je alles hebt afgewogen spelen de tijden niet zo een rol.
Dit in tegenstelling tot nat pekelen of droog zouten waar de tijd net de bepalende rol is.
ja hoor, als je goed afweegt kan het (bijna) niet mislopen.
Je kan het gerust nu al doen, mijn spekje gaat ook 3 weken in de koelkast liggen.
Aangezien je alles hebt afgewogen spelen de tijden niet zo een rol.
Dit in tegenstelling tot nat pekelen of droog zouten waar de tijd net de bepalende rol is.
Stijn Ik vermoed dat velen ook vloeistoffen gebruiken voor de bacon zoals rum, whisky, maple syrup etc. Als je dan volledig vacuum trekt trek je de vloeistoffen ook naar buiten. In die gevallen trek je vacuum totdat er geen lucht meer aanwezig is. Maar trek je niet volledig vacuum.
Ik denk dat ze dat bedoelen.
Stijn Ik vermoed dat velen ook vloeistoffen gebruiken voor de bacon zoals rum, whisky, maple syrup etc. Als je dan volledig vacuum trekt trek je de vloeistoffen ook naar buiten. In die gevallen trek je vacuum totdat er geen lucht meer aanwezig is. Maar trek je niet volledig vacuum.
Ik denk dat ze dat bedoelen.
Had nog wat spek in de vriezer liggen, welke ik van plan was koud te roken afgelopen winter, maar was er bij ingegeschoten. Dus nu maar 4.5 kg in marinade gezet.
heb 3 verschillende marinades:
honing chipotle, met honing appelazijn chipotle scheutje ketjap. Was een
aziatische honing (was heel lekker) met honing, ketjap, soja saus, 5 spice, gember en knoflook. Recept schreef ook nog Hoisin saus voor maar die had ik niet in huis
Als laatste wel bekende maple bacon
Ooh ja er zat overal natuurlijk nog colorozo onder, zo rond de 2.3 - 2.5 %
Ik ga het proberen met de langzaam gegaarde five spices! Ik wil een stuk van bijna 2kg maken, wel met een krokant korstje . Helaas heb ik nog geen vacumeerapparaat, dus maar in een Ziplockzak. Ben benieuwd!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.