- Berichten
- 238
Hallo allemaal, eindelijk weer eens lekker meedoen met Bacon Day. Paar weken geleden al een mooi stuk buikspek besteld bij Beef & Steak en deze afgelopen donderdag uit de vriezer gehaald om rustig in de koelkast te ontdooien.
Buikspek beetje opgeknapt en klaargemaakt voor de marinade.
Marinade gemaakt en de zak gevuld met het hele circus. Tot morgen!!
Na een nachtje in de marinade rook het al fantastisch!! Om 13:30 mijn Kamado aangestoken en een indirecte opstelling gemaakt. De temperatuur naar 110 á 120 graden gebracht, drie blokjes kersenhout uit eigen tuin bij de kolen en om 14:00 zijn we begonnen.
Na 2 uurtjes het buikje nog even gemasseerd met wat heerlijke marinade, en maar weer wachten. Ik wil de kerntemperatuur naar 75 graden hebben. Dus nog even geduld.
En hier is hij dan. Wat blijft dit toch geweldig!! Wat goed vlees, een BBQ en heel veel liefde en geduld teweeg kan brengen. Lekker simpel met gebakken rijst met wat groenten erdoor.
Bedankt voor het lezen!!
Buikspek beetje opgeknapt en klaargemaakt voor de marinade.
Marinade gemaakt en de zak gevuld met het hele circus. Tot morgen!!
Na een nachtje in de marinade rook het al fantastisch!! Om 13:30 mijn Kamado aangestoken en een indirecte opstelling gemaakt. De temperatuur naar 110 á 120 graden gebracht, drie blokjes kersenhout uit eigen tuin bij de kolen en om 14:00 zijn we begonnen.
Na 2 uurtjes het buikje nog even gemasseerd met wat heerlijke marinade, en maar weer wachten. Ik wil de kerntemperatuur naar 75 graden hebben. Dus nog even geduld.
En hier is hij dan. Wat blijft dit toch geweldig!! Wat goed vlees, een BBQ en heel veel liefde en geduld teweeg kan brengen. Lekker simpel met gebakken rijst met wat groenten erdoor.
Bedankt voor het lezen!!