- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Toen ik vorige maand de druipende foto-wedstrijd won was ik blij maar ik vond het ook best een uitdaging om een nieuw origineel onderwerp voor de maandelijkse wedstrijd te verzinnen... mijn beste vriend Jeroen tipte me koddig over Internal Affairs en een nieuwe uitdaging was geboren!
Nu was het pittig koud en nat vandaag, echt zo'n gure herfstdag, maar niet getreurd, aan de slag!
Lekker het Feuerhand lampje aan en rommelen maar.
Alle spulletjes erbij gepakt en de groepsfoto:
Dit was de hoofdrolspeler in de show van vandaag:
Een mooi stel kalfs zwezerikken die goed gespoeld moesten worden:
Daarna zachtjes een paar minuutjes pocheren in een badje met water en wat limoensap:
Dan snel terug koelen:
Dan een leuk herfstig klusje, alle vliesjes en vet bobbeltjes weg snijden met een puntig mesje:
Prachtig delicaat vlees met een hele mooie fijne structuur.
Toen aan de slag met een zalige portsaus:
Zachtjes fruiten in ruim roomboter:
Mooie Tawny port erbij en lekker rustig laten reduceren:
Toen mocht eindelijk het groene eitje aan:
Oesterzwammen voorzichtig een oliefilmpje geven:
Lekker even aanzetten:
Toen mochten de mooie plakjes zwezerik op de grill:
Prachtig mooi vlees dat je echt met een paletmesje los moest steken....
Was ik toch haast vergeten een mooi bier te drinken zeg!
Kadootje van een collegaatje die in Seattle was geweest, een pracht van een IPA:
Toen een mooi Cheffie bordje opmaken met de plakjes eendenlever erop:
Wat een romige zaligheid in combi met die zoete portsaus en de fijne structuur van de zwezerik!
Dit was echt een heel mooi lunch gerechtje zo!
Bedankt voor het meekijken!
Toen ik vorige maand de druipende foto-wedstrijd won was ik blij maar ik vond het ook best een uitdaging om een nieuw origineel onderwerp voor de maandelijkse wedstrijd te verzinnen... mijn beste vriend Jeroen tipte me koddig over Internal Affairs en een nieuwe uitdaging was geboren!
Nu was het pittig koud en nat vandaag, echt zo'n gure herfstdag, maar niet getreurd, aan de slag!

Lekker het Feuerhand lampje aan en rommelen maar.

Alle spulletjes erbij gepakt en de groepsfoto:

Dit was de hoofdrolspeler in de show van vandaag:

Een mooi stel kalfs zwezerikken die goed gespoeld moesten worden:

Daarna zachtjes een paar minuutjes pocheren in een badje met water en wat limoensap:



Dan snel terug koelen:

Dan een leuk herfstig klusje, alle vliesjes en vet bobbeltjes weg snijden met een puntig mesje:

Prachtig delicaat vlees met een hele mooie fijne structuur.

Toen aan de slag met een zalige portsaus:

Zachtjes fruiten in ruim roomboter:

Mooie Tawny port erbij en lekker rustig laten reduceren:

Toen mocht eindelijk het groene eitje aan:

Oesterzwammen voorzichtig een oliefilmpje geven:

Lekker even aanzetten:

Toen mochten de mooie plakjes zwezerik op de grill:

Prachtig mooi vlees dat je echt met een paletmesje los moest steken....
Was ik toch haast vergeten een mooi bier te drinken zeg!

Kadootje van een collegaatje die in Seattle was geweest, een pracht van een IPA:

Toen een mooi Cheffie bordje opmaken met de plakjes eendenlever erop:

Wat een romige zaligheid in combi met die zoete portsaus en de fijne structuur van de zwezerik!

Dit was echt een heel mooi lunch gerechtje zo!
Bedankt voor het meekijken!