- Berichten
- 170
Goedemorgen allemaal,
Zoals de titel aangeeft: Nu ik verschillende vrienden lekker heb gemaakt met foto's e.d. van mijn creaties op de Masterbuilt kreeg ik gister het volgende te horen: Zou je het leuk vinden om volgende week zaterdag bij ons een "winter bbq" te organiseren voor 6 personen (inclusief mijn vriendin en ik). Mijn antwoord is ja, lijkt me ontzettend leuk om te doen en misschien ook wel uitdagend qua planning e.d. Normaliter kan ik me volledig focussen op 1 gerecht (ribs, pulled pork) dus dit lijkt me een leuke uitdaging.
Nu het volgende:
- Gezelschap van 3 koppels, makkelijke eters. Totaal niet van "high class" eten dus het hoeven echt geen hoogstandjes te zijn. Hoewel 1 dame geen fan is van "botjes".
- Een vereiste is dat ik pulled pork maak. Geen probleem natuurlijk, leuk zelfs, maar met zo'n lange run en gebrek aan ervaring is de planning een struikelblok.
- Ik heb geen D&C systeem en geen gietijzeren rooster. Sowieso goed om mee te nemen bij de keuze denk ik.
- Ik vind het niet erg om de oven in gebruik te nemen als dit nodig is. Uiteraard het liefst zo min mogelijk..
- Ik heb ervaren (tijdens een workshop) dat allerlei verschillende varkensgerechten achter elkaar mij niet is bevallen. Het liefst zou ik hier dus wat variatie in willen.
Ik zit te denken aan:
- Pulled pork - Zo'n beetje hele dag op de Q - Noskos wedstrijd recept Al eens gemaakt dus dit moet lukken.
- Ik zou graag een steak maken op de Q (of meerdere kleine...). Welke steak kom ik wel uit, ik ben persoonlijk meer fan van de malsere stukken. Hoe dit samengaat tijdens of na een pulled pork? I have no idea…. Of hebben jullie andere ideeën?
- Een dessert. de cinnamon rolls van Noskos zou ik nog eens willen maken maar ik sta echt open voor andere opties!
- Een side voor bij de steak? In ieder geval iets van groente zodat het misschien allemaal iets minder zwaar valt.
Een overweging is om de pulled pork een dag eerder te maken. Toch vind ik dit zonde omdat het jusit zo mooi is om het geheel te laten zien (vooral aan de heren dan
)
Wie van jullie heeft hier ervaring mee en misschien tips? Hulp mbt inspiratie is ook welkom. Alleen de pulled pork staat "vast"!
**4 bezoekers is niet volgens de Covid regels, maar laten we het hier niet over hebben a.u.b.
**
Mijn dank is groot!!
Zoals de titel aangeeft: Nu ik verschillende vrienden lekker heb gemaakt met foto's e.d. van mijn creaties op de Masterbuilt kreeg ik gister het volgende te horen: Zou je het leuk vinden om volgende week zaterdag bij ons een "winter bbq" te organiseren voor 6 personen (inclusief mijn vriendin en ik). Mijn antwoord is ja, lijkt me ontzettend leuk om te doen en misschien ook wel uitdagend qua planning e.d. Normaliter kan ik me volledig focussen op 1 gerecht (ribs, pulled pork) dus dit lijkt me een leuke uitdaging.
Nu het volgende:
- Gezelschap van 3 koppels, makkelijke eters. Totaal niet van "high class" eten dus het hoeven echt geen hoogstandjes te zijn. Hoewel 1 dame geen fan is van "botjes".
- Een vereiste is dat ik pulled pork maak. Geen probleem natuurlijk, leuk zelfs, maar met zo'n lange run en gebrek aan ervaring is de planning een struikelblok.
- Ik heb geen D&C systeem en geen gietijzeren rooster. Sowieso goed om mee te nemen bij de keuze denk ik.
- Ik vind het niet erg om de oven in gebruik te nemen als dit nodig is. Uiteraard het liefst zo min mogelijk..
- Ik heb ervaren (tijdens een workshop) dat allerlei verschillende varkensgerechten achter elkaar mij niet is bevallen. Het liefst zou ik hier dus wat variatie in willen.
Ik zit te denken aan:
- Pulled pork - Zo'n beetje hele dag op de Q - Noskos wedstrijd recept Al eens gemaakt dus dit moet lukken.
- Ik zou graag een steak maken op de Q (of meerdere kleine...). Welke steak kom ik wel uit, ik ben persoonlijk meer fan van de malsere stukken. Hoe dit samengaat tijdens of na een pulled pork? I have no idea…. Of hebben jullie andere ideeën?
- Een dessert. de cinnamon rolls van Noskos zou ik nog eens willen maken maar ik sta echt open voor andere opties!
- Een side voor bij de steak? In ieder geval iets van groente zodat het misschien allemaal iets minder zwaar valt.
Een overweging is om de pulled pork een dag eerder te maken. Toch vind ik dit zonde omdat het jusit zo mooi is om het geheel te laten zien (vooral aan de heren dan

Wie van jullie heeft hier ervaring mee en misschien tips? Hulp mbt inspiratie is ook welkom. Alleen de pulled pork staat "vast"!
**4 bezoekers is niet volgens de Covid regels, maar laten we het hier niet over hebben a.u.b.

Mijn dank is groot!!