Waarde BBQ'ers
Ik start dit draadje omdat ik erg benieuwd ben naar de verschillende meningen van de voor- en tegenstanders van het injecteren van het vlees. Persoonlijk heb ik geen ervaring met injecteren dus ook geen mening.
Waarom wel injecteren?
Volgens mij is de theorie dat de cellen van het vlees tijdens het garen samentrekken en daarbij het vocht uit het vlees drukken. De "sappigheid" van het vlees komt van het vet in het vlees dat wordt afgebroken tijdens het garen.
Blijft erover om smaak toe te voegen.
Tijdens het injecteren en het laten rusten alvorens het op de bbq te plaatsen loopt veel van het vocht weer uit het vlees. Het vlees neemt dus nagenoeg niets op dus het vocht kan ook geen smaak aan het vlees afgeven??
Ik ben zeer benieuwd naar de meningen. Zijn er mensen die testen hebben gedaan met eenzelfde stuk vlees wel en niet ge?njecteerd, en zijn er mensen die ?berhaupt een andere theorie hebben?
Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Ik start dit draadje omdat ik erg benieuwd ben naar de verschillende meningen van de voor- en tegenstanders van het injecteren van het vlees. Persoonlijk heb ik geen ervaring met injecteren dus ook geen mening.
Waarom wel injecteren?
Volgens mij is de theorie dat de cellen van het vlees tijdens het garen samentrekken en daarbij het vocht uit het vlees drukken. De "sappigheid" van het vlees komt van het vet in het vlees dat wordt afgebroken tijdens het garen.
Blijft erover om smaak toe te voegen.
Tijdens het injecteren en het laten rusten alvorens het op de bbq te plaatsen loopt veel van het vocht weer uit het vlees. Het vlees neemt dus nagenoeg niets op dus het vocht kan ook geen smaak aan het vlees afgeven??
Ik ben zeer benieuwd naar de meningen. Zijn er mensen die testen hebben gedaan met eenzelfde stuk vlees wel en niet ge?njecteerd, en zijn er mensen die ?berhaupt een andere theorie hebben?
Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk