- Berichten
- 549
Zelf eens iets in elkaar geflanst op basis van bestaande recepten.
Een broodje met Indonesische pulled chicken vergezeld van Atjar en komkommer.
1kg kippendijen ingerubd met mengeling van 1/3 currykruiden, 1/3 kippenkruiden, 1/6 paprika en 1/6 gerookte paprika. Dan op 100-120gr indirect klaargemaakt met 2 blokjes appelhout. Op het einde nog even boven de vlammen krokant gebakken. (kerntemperatuur +/-80gr)
Dan uit elkaar gepuld en gemengd met Indonesisch geïnspireerde bbq saus. Tussen een lekker vers broodje met wat Atjar (uit pot) en komkommer. Zeer lekker...
Recept voor de saus: (uiteindelijk iets teveel saus voor 1kg kip)
Ingrediënten boemboe:
- 4 sjalotten
- 4 teentjes look
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el sambal oelek
- 1 el sambal badjak
- goeie scheut zonnebloemolie
Ingrediënten rest van saus:
- 12 el ketjap manis
- 10 el water
- 6 el ketchup
- 2 el gembersiroop
- sap van 1 limoen
-> Ingrediënten boemboe met foodprocessor fijn malen. Deze boemboe enkele minuten fruiten. Daarna alle andere ingrediënten toevoegen en even laten pruttelen.
Een broodje met Indonesische pulled chicken vergezeld van Atjar en komkommer.
1kg kippendijen ingerubd met mengeling van 1/3 currykruiden, 1/3 kippenkruiden, 1/6 paprika en 1/6 gerookte paprika. Dan op 100-120gr indirect klaargemaakt met 2 blokjes appelhout. Op het einde nog even boven de vlammen krokant gebakken. (kerntemperatuur +/-80gr)
Dan uit elkaar gepuld en gemengd met Indonesisch geïnspireerde bbq saus. Tussen een lekker vers broodje met wat Atjar (uit pot) en komkommer. Zeer lekker...

Recept voor de saus: (uiteindelijk iets teveel saus voor 1kg kip)
Ingrediënten boemboe:
- 4 sjalotten
- 4 teentjes look
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el sambal oelek
- 1 el sambal badjak
- goeie scheut zonnebloemolie
Ingrediënten rest van saus:
- 12 el ketjap manis
- 10 el water
- 6 el ketchup
- 2 el gembersiroop
- sap van 1 limoen
-> Ingrediënten boemboe met foodprocessor fijn malen. Deze boemboe enkele minuten fruiten. Daarna alle andere ingrediënten toevoegen en even laten pruttelen.



