- Berichten
- 1.324
Ik zat wat fotos door te scrollen en kreeg meteen weer zin in dit heerlijke gerecht

Besloten nogmaals te maken dit keer recept beetje aangepast
Ingrediënten voor 6 personen
• 1 kg runderlappen
• 150 ml ketjap manis ( ik gebruik soyasaus )
• 250 ml water ( ik gebruikte een leffe bruin biertje ipv water )
• 3 grote uien
• 6 teentjes knoflook
• 1 rode peper
• 2 stengels citroengras ( citroenschril geraspt + limoensap bij gebrek aan citroengras )
• 3 grote vleestomaten
• 2 stengels lente ui (ditmaal wel toegevoegd)
• sambal
• snufje komijn
• 1/2 centimeter gember ( raspen )
• bakboter
• zout en versgemalen peper
Weet niet of het door het bier kwam maar het smaakte me weer bijzonder lekker

Ik heb het de vorige x gemaakt volgens origineel recept, alles tussen haakjes heb ik ditmaal anders gedaan.
Hoe te bereiden;
BBQ opstoken naar 180 graden ( direct )
Vlees rondom aanbraden.
Vervolgens vlees uit de pan BBQ indirect maken oftewel voorzien van de platesetter. Volgende stap Ui, knoflook, rode peper, lenteui toevoegen en fruiten in het vet van het vlees.
Daarna vlees terug toevoegen, tomaten, ketjap manis & water toevoegen, komijn erbij + citroengras. Nu ongv zo'n 2.5 uur indirect op 150 graden ( dome temperatuur ) en daarna smullen maar.
Wij voegen zelf rijst toe en nog wat rauwe bosui/lenteui

Laatst bewerkt door een moderator: