
In yoghurt gemarineerde lamsspiesen
(recept van Steven Raichlen planet bbq)
? 3 eetlepels griekse yoghurt
? 2 eetlepels tomatenpuree
? 1 eetlepen verse citroensap
? 3 teentjes knoflook
? 2 theelepels chilipoeder
? 1 theelepel gedroogde oregano
? ? theelepel vers gemalen zwarte peper
? 1/3 kop olijfolie
? Paprika poeder (naar voorkeur
? Zeezout (naar voorkeur)
? 700 gr lamsschouder
Meng de yoghurt, tomatenpuree, citroensap, chilli, oregano en zwarte peper in een kom. Voeg daar geleidelijk de olijfolie aan toe.

Snijd de lamschouder in stukken van +- 3cm en doe het vlees in de kom met marinade en meng het door elkaar. Laat de het vlees minsten 4 uur marineren ( ik heb het de hele nacht gedaan) hoe langer je het laat marineren hoe intensiever de smaak.

Rijg het vlees aan de spiesen en leg ze op een schaal. Bestrooi de spiesen met paprika poeder en zeezout.

Leg de spiesen direct boven de kolen en het liefst zonder grill. Als je wel een grill gebruikt moet je deze even invetten met olie.

Grill de spiesen 4-6 minuten per kant in totaal 8-12 minuten. Zelf vond ik ze HEERLIJK eet smakelijk!