BasBQ
Beef en Steak

Iemand ervaring met kalf ribs / country style ribs??

 
 

Boel0037

Pitmaster
Berichten
960
Tijdje terug via beef and steak een probeer pakket van ribs gekocht.
Vandaag uit de vriezer gehaald om morgen klaar te maken:

1x buikrib
1x Coutry style rib
1x kalfsrib

Heb ze net alle drie in de rub gezet (Bigbob gibson & Killerhogs)
Is voor het eerst dat ik met een kalfsrib aan de slag ga (volgens mij ook niet eerder gegeten)
Als ik deze op de 3-2-1 methode wil doen zou dat gaan of moet deze langer/korter dan de buikrib?

Country style ribs is dikker dan de anderen dus ik verwacht langer nodig te hebben, als iemand hier ook ervaring mee heeft zijn tips zeer welkom.

Alvast bedankt!

 
Gerard heeft wel eens kalfsribben gemaakt en die ging voor de 3-1-45m.
Maar het ligt aan de dikte van je ribben en dat geld ook voor de country style.
 
Country style ribs zijn toch gewoon krabbetjes?
 
Mike v R zei:
Gerard heeft wel eens kalfsribben gemaakt en die ging voor de 3-1-45m.
Maar het ligt aan de dikte van je ribben en dat geld ook voor de country style.

Stel de kalfsrib is even dik als die van het varken, kan ik er dan vanuit gaan dat ze even lang nodig hebben?
 
noskos zei:
Country style ribs zijn toch gewoon krabbetjes?

Uhm, ja maar dan 1 stuk denk ik dan?!
Country style is de bovenste op de foto.

 
En dan zitten er geen botjes in maar knars?
 
Boel0037 zei:
Mike v R zei:
Gerard heeft wel eens kalfsribben gemaakt en die ging voor de 3-1-45m.
Maar het ligt aan de dikte van je ribben en dat geld ook voor de country style.

Stel de kalfsrib is even dik als die van het varken, kan ik er dan vanuit gaan dat ze even lang nodig hebben?

Een kalfs rib is minder vet,dan een varkens rib.
Dus zou ik hem korter doen.
 
noskos zei:
En dan zitten er geen botjes in maar knars?

Er zitten wel botten, maar knars heb ik niet gezien, moet je zeggen dat ik ook nog niet bekend ben met knars ;)
Een krasse knar ken ik wel maar dat is weer heel wat anders denk ik.....

 
Knars zijn stukken kraakbeen, is niet zo hard als bot, maar je eet het niet op.
 
Het is een dikke vleeskrab, heeft wel een poosje nodig om gaar te worden. Zit een vetlaag tussen die goed gaar moet worden. Kalfs ribben heb ik nog nooit gemaakt.
 
Alles ligt nu op de WSM, heb heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken.
Hier even een kleine tussenstand:



Op het menu staan:
- spareribs (3-2-1) Killer hogs rub met Blues Hog saus.
- Gerookte smac
- Beenham met jalapeno whiskey glaze
- Italiaanse worstjes
(en natuurlijk salade enzo maar dat is niet echt mijn ding)
 
Hier nog even de resultaten van de sessie van gisteren.
Uiteindelijk de kalfsribben 2,5-1,5-1 gedaan wat qua gaarheid goed uitpakte. Wel moet ik zeggen dat we het er unaniem over eens zijn dat we varken wel lekkerder vinden.

De country style had idd knars (kraakbeen). Het is niet echt mijn ding om hier eens lekker het vlees vanaf te sabbelen maar een paar van de gasten vonden het heerlijk. Dit knars kwam ik ook tegen in de buikribben.

Het hammetje was erg lekker, heerlijk sappig en in dunne plakjes een prima tussendoortje. De worstjes had ik erbij gedaan en in plakjes tussendoor als borrelhap ook erg geslaagd.

De salades en rest is helaas niet gebeurd;)

Hier de fotos:
null_zps177ca0ac.jpg


De kalfsrib:
null_zpsdc0eb65f.jpg


Buikrib:
null_zps30e139fc.jpg


Country style;
null_zps442f3de1.jpg
 
Geslaagde sessie dus!
 
Schuif maar door!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan