Beef en Steak

Iberico spare ribs

 
 

brownier

Kooltjesharker
Berichten
175
Vandaag maar eens wat buikspare ribs van het Iberico varken op de WSM. Ribje van ruim 1600 gram.
Gisteren uit de vriezer gehaald en rustig laten ontdooien.
Vliezen eraf gehaald en ingesmeerd met voornamelijk peper en zout (Iberico heeft al veel smaak van zich zelf) en beetje paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en bruine suiker.
Ligt nu in de koelkast en zal rond 12.00 op de WSM gaan.
Wil 3-2-1 gaan proberen, het is een dik bevleesde rib dus dat moet kunnen.
Heb er nu al zin in!
Hierbij de eerste foto. rest volgt later.

20121117_100005_zps00a9d13d.jpg
 
Mooi formaat ribs.
 
Njammie !
 
Krijg gelijk trek :). Waar heb je deze gekocht als ik mag vragen?
 
Komen bij de sponsor vandaan
Beef en steak.
Ben overigens zeer tevreden over alles wat ik daar inmiddels vandaan heb.
 
Mooie rib hoor! Ben benieuwd naar je foto's straks..
 
Ribbels bijna 3 uur gerookt, lijken al redelijk gegaard. Geur is geweldig.

20121117_160343_zpsc07700f6.jpg


Inmiddels  met wat appelsap ingepakt in folie en weer terug op de smoker.
Temperatuur na terugplaatsen behoorlijk opgelopen (145 graden) dus roosters eerst maar eens even deels dicht tot ik weer rond de 115 zit.
Wordt vervolgd!
 
Ik doe altijd mijn onderroosters dicht voordat ik mijn WSM open. Je trekt met het opendoen opeens een hoop verse lucht naar binnen en dan staat hij vaak ook nog even open. Op die manier brand je vuur opeens harder dan daarvoor.
 
lekkert hoor!
 
@ Noskos, ga ik de volgende keer dus ook doen.
Na bijna 2 uur in folie de ribs licht ingesmeerd met Stubbs Honey Pecan en  nog een half uur terug op de WSM
We hebben de rib inmiddels gegeten en wat was dit lekker.
Wat een smaak heeft dit vlees.
Bij de ribs een groenteschotel van venkel, tomaat en tuinkruiden en wat (ribbel ;))friet
Hierbij nog wat foto's

Groentegerecht
20121117_183340_zps7231e890.jpg


Bordje
20121117_183559_zpsea186a72.jpg

 
Heerlijk! En niks mis met ribbelfrietjes! :D
 
jullie hebben echt zitten smullen
 
Ribben blijken heel goed gelukt, en dat groentetje met venkel past er vast goed bij!
 
Wat mij benieuwd is er veel verschil met de Baby backs ?
Iberico ham is echt super, maar ribs weet ik niets van
 
Terug
Bovenaan Onderaan