BasBQ
Beef en Steak

Iberico ribs

 

waarrookisisvuur

Sprokkelaar
Berichten
46
Tsja, als je om hulp vraagt moet je het resultaat natuurlijk wel delen.

Vandaag deze Iberico buikribben op het menu.
20230906_133802.jpg


Eerst de kraakbeen uiteinden er afgesneden.Vervolgens de helft in de SPG gezet en de andere helft nog wat andere kruiden bijgemengd.f

Lekker op de Bastard met een blokje appel en een blokje kers.
Paste net niet dus voor het eerst mijn Ikea rekje gebruikt.
20230906_150006.jpg


2 uur op 160 graden volgens de dome thermometer (de Inkbird is er helaas mee opgehouden).

Na twee uur ingepakt in aluminiumfolie en nog even terug.
20230906_170722.jpg

Nu wachten tot etenstijd. Ben benieuwd
 
Mwah, die koop ik voorlopig niet meer. Of ik vind deze manier van bereiden niet lekker, dan zou ik het eigenlijk juist nog een keer moeten proberen.

Smaak was op zich goed, wel vet en weinig vlees voor veel geld.
 
2 uur op 160 graden zal denk ik je probleem zijn geweest. 2uur op 110 had een stuk beter geweest.
 
Jammer dat het tegenviel! Waren ze wel mals of dat ook niet?
Ik houd zelf wel van een vette hap op z'n tijd.
 
Waren deels wat hard geworden. Denk onder temperatuur te hoog voor het lekkere.


Verstuurd vanaf mijn SM-G990B2 met Tapatalk
 
Jammer dat het mislukt is.
Waarom iberico ribs inpakken?
ik denk dat je temperatuur daarnaast ook aan de hoge kant is geweest.
 
Zonde zeg.

De “easterwood” methode is echt perfect voor Iberico ribben.

Normaal zou 1 1/2 uur op 160 graden genoeg moeten zijn.
 
De Iberico ribs zijn juist erg geschikt voor hot & fast aka Easterwood methode. Dus 1,5 tot 2 uur op 150 - 160°C. Enkel gekruid met wat peper en zout. Ze hebben dan nog wat bite en de typische Iberico smaak komt dan goed tot zijn recht. Ik ga ze morgen ook maken op de Weber Smokey Mountain.
 
Het zijn hele dunne ribben op de foto. Die drogen snel uit met hpge temperaturen. Als je nu een iberico rack had oid zou dat wel prima gaan naar mijn mening.
 
Dit zijn typische Iberico ribben, ik vind ze fantastisch, ook dat ze wat vetter zijn hoort er gewoon bij.
Heerlijk voor hot and fast bereiding.
 
Terug
Bovenaan Onderaan