R
Rookbaard
Gast
Dit weekend lagen een paar mooie slabs Iberico buikribben klaar:
Het waren vrij dunnen ribben, en ik heb eerder dikkere ribben al te zacht laten worden voor mijn smaak. Ik vond het spannend maar ik besloot de 3-2-1 methode te laten voor wat het was en gewoon te proberen de ribben zonder folie te roken tot ze klaar zouden zijn.
Met alleen wat peper en zout gooide ik ze op de WSM:
Na 2,5 uur heb ik regelmatig een "buigtest" gedaan: de ribben met een tang verticaal omhoog houden en kijken of ze een mooie "U" naar beneden zouden vormen. Na 3,5 uur was dit punt bereikt:
Ze waren beter dan ik had durven hopen: sappig, precies stevig genoeg, en de smaak was geweldig met het Iberico vlees en appelhout. Mijn tip dus: laat dunne buikribben eens roken zonder een inpakfase tot ze klaar zijn.... in ??n woord geweldig.
Ik heb de buurman een halve slab gegeven omdat zijn tuin door een plotse windstilte ineens vol rook kwam te staan... Naar aanleiding van die halve slab is hij het internet op gegaan om te zien hoeveel "zo'n rokertje nou kost" .
Het waren vrij dunnen ribben, en ik heb eerder dikkere ribben al te zacht laten worden voor mijn smaak. Ik vond het spannend maar ik besloot de 3-2-1 methode te laten voor wat het was en gewoon te proberen de ribben zonder folie te roken tot ze klaar zouden zijn.
Met alleen wat peper en zout gooide ik ze op de WSM:
Na 2,5 uur heb ik regelmatig een "buigtest" gedaan: de ribben met een tang verticaal omhoog houden en kijken of ze een mooie "U" naar beneden zouden vormen. Na 3,5 uur was dit punt bereikt:
Ze waren beter dan ik had durven hopen: sappig, precies stevig genoeg, en de smaak was geweldig met het Iberico vlees en appelhout. Mijn tip dus: laat dunne buikribben eens roken zonder een inpakfase tot ze klaar zijn.... in ??n woord geweldig.
Ik heb de buurman een halve slab gegeven omdat zijn tuin door een plotse windstilte ineens vol rook kwam te staan... Naar aanleiding van die halve slab is hij het internet op gegaan om te zien hoeveel "zo'n rokertje nou kost" .