BasBQ
Beef en Steak

Iberico buik spareribs

 
 
 

NasQ

Gemarineerd
Berichten
1.205
Vandaag begonnen aan de voorbereiding van iberico buik spareribs
77b1b518ca0a58c5ce1c9cd78365368d.jpg


Snel even een rub in elkaar gegooid:)
3f67899e2e84c81f313452431e60bb64.jpg

8380f85311c5f3f914ba501359f1c5a1.jpg


En we gebruiken johnny trigg's secret!
03ac2601b1e21fff5064b3bf8469745a.jpg


Daar lag hij dan!
36289fa7c44ac4a8ad4c5923afb2d09c.jpg


Gerubt en wachten op morgen!
1432f1786dd00fb6785aaf99115c2280.jpg

d37c78634d1a356f0cf49bbcd216bfea.jpg


Denk dat ik morgen 3-2-1 maar gewoon ga aanhouden ;)
 
Vanochtend nog een klein beetje bijgesneden
je6y4edy.jpg


Na 2 uurtjes op de bbq, bij 130 graden zag hij er al zo uit! Dus veel te hard gegaan. Volgende keer duidelijk lagere temperatuur.
ry8eqara.jpg


Het uiteindelijke resultaat! Na nog een uurtje in de folie en half uurtje op de Q nog een keer
y4uturyb.jpg

bybypu8y.jpg


Ontzettend mals! Te mals voor wedstrijd! Was echt Backyard style! Iedereen heeft er wel van genoten, maar ik ben zeker nog niet tevreden voor de aanstaande cookoff!

Volgende keer de temperatuur lager houden en een keer meten wat het verschil in temp is tussen het onderste en bovenste rooster en de temp meter die er tussenin hangt.
 
Ik ben vooral nieuwsgierig naar het verschil in smaak tussen Iberico en "ordinaire" Hollandse varken.
Is het prijsverschil terug te proeven?
 
ik denk dat ik deze gewoon opeet, als ik in oktober aan de jurytafel dit voorgeschoteld krijg.... ;)
 
Ik moet wel me zoon in oktober bij jullie weg houden, die kan slecht tegen pinda's
 
Terug
Bovenaan Onderaan