BasBQ
Beef en Steak

Hulp gevraagd voor procureur

 
 
 

smeinkie

Pitmaster
Berichten
615
Ik ga anstaande weekend voor de eerste keer een pulled pork maken en heb daarvoor een mooi stuk procureur van ruim 2 kilo gekocht.

Ik zat het vlees eens te bekijken en wat me opvalt is dat de ene kant dus is terwijl de andere kant mooi dik is. Is het raadzaam om middels een paar touwtjes het stuk vlees tot een mooi dik geheel te binden?



Alvast bedankt voor het meedenken!!
 
is een optie ja om het stuk wat egaler gaar te krijgen.

begrijp trouwens niet dat je zo n raar stuk uitkiest.
als mij t model nek of ham of wat dan ook niet aan staat en dr is niet mooier dan laat ik liggen.
 
AV zei:
is een optie ja om het stuk wat egaler gaar te krijgen.

begrijp trouwens niet dat je zo n raar stuk uitkiest.
als mij t model nek of ham of wat dan ook niet aan staat en dr is niet mooier dan laat ik liggen.

Heb deze niet zo uitgekozen, dit is misschien een nadeel wanneer je het via internet bestelt. Dan weet je niet precies wat je koopt. Heb het overigens bij Aalvink bestelt.
 
ik zou hem opbinden
 
richard0501 zei:
alvorens te veel conclusies te trekken

nou wbt dit nek stuk hoef je geen specialist te zijn en zie je zo dat dr geen procereur model aan zit.
voor pp maakt t nie uit want die trek je toch stuk.
maar voor plakken is t 3x niks ,,want je moet behoorlijk wat wegsnijden.

heb zo een misbaksel hier nog nooit in de vers koeling zien liggen.
denk dat t thuis bij aalvink zo ook niet in de toonbank lig
tja dat is dus t nadeel van web vlees kopen.

 
AV zei:
is een optie ja om het stuk wat egaler gaar te krijgen.

antwoorde ik ja..maar blijft voor mij wel een misbaksel.althans t ziet dr niet uit als een procereur.

Richard schrijft: haal m uit de vacuum:  ,,,,,,tja  misschien  vervormt t wel  naar  een mooi stuk vlees
 
Beste smeinkie
Gewoon opbinden tot een mooi compact stuk vlees. Dan komt het helemaal goed.
Dat doe je voor een gelijkmatiger garing.
Het gaat om de smaak,en niet hoe het vlees eruit ziet. Dat is totaal niet relevant.

Succes met je pp. Dat wordt genieten  :D
 
Ridevi71 zei:
Beste smeinkie
Gewoon opbinden tot een mooi compact stuk vlees. Dan komt het helemaal goed.
Dat doe je voor een gelijkmatiger garing.
Het gaat om de smaak,en niet hoe het vlees eruit ziet. Dat is totaal niet relevant.

Succes met je pp. Dat wordt genieten  :D

Bedankt voor het advies. Het zal zeker genieten worden!!  B-)
 
Ridevi71 zei:
Beste smeinkie
Het gaat om de smaak,en niet hoe het vlees eruit ziet. Dat is totaal niet relevant.

helemaal mee eens als bestemming pp is.
misschien financieel goedkoper nog :haal je  een paar kilo reclame karbonade bij je buurtsuper ipv bestellen via internet
want dat gaat na opbinden ook prima voor pp.
sucses met de sessie en deel m hiero met veel foto s
 
biedewee kan je t onvoordelige stuk ook wegsnijden en daar sate of nassie vlees van maken.
 
Zojuist het vlees uit de verpakking gehaald. Even wennen aan de lucht die in 1e instantie uit zo'n vacuum verpakking komt ;)

Op de snijplank viel het allemaal toch best mee. De flap die eerst erg dun leek, valt in werkelijkheid wel mee. Kon het stuk met een beetje TLC tot een mooi geheel krijgen.

 
smeinkie zei:
Op de snijplank viel het allemaal toch best mee. De flap die eerst erg dun leek, valt in werkelijkheid wel mee. Kon het stuk met een beetje TLC tot een mooi geheel krijgen.

smeinkie zei:
wat een verschil nu je m bij gewerkt hebt,,tis nu een echte procureur.
sucses met de sessie.

 
Terug
Bovenaan Onderaan