BasBQ
Beef en Steak

Houtskool op de Weber?

Hoorn1976

Tondelzoeker
Berichten
10
Gebruiken jullie met houtskool op de weber een snake of minion manier voor indirect?

Als ik houtskool op de weber gebruik doe ik de kolenmandjes halfvol. Een mooie laag in de kolenstarter en als alles brand verdeel ik het over de kolen in de mandjes. Minion dus. Een snake krijg ik met houtskool niet gemaakt.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:

Echt Lekker!

Tondelzoeker
Berichten
21
Tot nu toe altijd ecobrasa en kokosbriketten van Welkoop gebruikt voor low/slow. Zondag ga ik eens proberen met The Basterd Marabu voor een setje buikribben. Briketten werken top maar missen een beetje charme voor mij
 

Giggity

Tondelzoeker
Berichten
5
Ik heb altijd ecobrasa voor low en slow, maar heb twee keer met Dammers Cubaanse marabu prima ribs gemaakt low en slow op de Weber 57. Ik vond het eigenlijk net zo mooi gaan als met de briketten. Soort van mix tussen snake en minion dan zou ik zeggen..., alles langs de buitenrand van de ketel gelegd net als met de briketten.

Oh haha hele ouwe draad :p
 
Bovenaan Onderaan