Beef en Steak

Houtskool op de weber rooksmaak

Jim

Tondelzoeker
Berichten
17
Doen jullie wel eens gewoon wat koutstool door de briketten als je de weber gebruikt om toch de rooksmaak te krijgen?
 
Werk zelf met een kamado en altijd met kolen. Ik kies juist kolen die redelijk neutraal zijn in smaak.
Niet bij alles wil ik de rooksmaak en ook niet te heftig.

Voor gerechten waar ik wel rooksmaak wil doe ik bij lange garing een blokje rookhout en bij hete korte bereidingen wat snippers op de kolen. Dan bepaal ik met het soort rookhout ook de smaak. Vis en rund zijn totaal anders als het gaat om welke rooksmaak past.
 
Rooksmaak van houtskool komt van biet volledig gepyroliseerd houtskool.
Ook ik ben geen fan van overal rooksmaak bij. Vind het handiger oom een blokje rookhout toe te voegen aan mijn brandstof om zo de rooksmaak te bepalen.
 
@Edwin84 & @Frits +1 :
Zelfs bij neutrale houtskool kan door afdruipend vet iets van een rook smaak toegevoegd worden.
Maar doorgaans zoek je naar neutrale houtskool en voeg je zelf de gewenste rook smaak toe met een blokje rookhout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan