Ik krijg morgen mijn Monolith kamado en wil natuurlijk gelijk dit weekend ermee aan de slag. Alleen vraag ik me af wat ik het best als brandstof kan gebruiken en waarom juist die bewuste brandstof. Ik gebruik op mijn Weber het meest ecobrasa. Houtskool gebruik ik eigenlijk enkel voor sat?, hamburgers en steak.
Daarnaast vraag ik me af of ik nieuwe briketten/houtskool boven op de overgebleven deels opgebrande kooltjes van een vorige sessie kan leggen of is het beter ze door elkaar te husselen? Teveel deels opgebrande brandstof zal toch zeker van invloed zijn op de temperatuur en branduren? Ik neem aan dat er in ieder geval wel een zekere verhouding zal moeten zijn tussen gebruikt en nieuw.
En als laatste vraag nog welke houtskool kunnen jullie aanbevelen?
Daarnaast vraag ik me af of ik nieuwe briketten/houtskool boven op de overgebleven deels opgebrande kooltjes van een vorige sessie kan leggen of is het beter ze door elkaar te husselen? Teveel deels opgebrande brandstof zal toch zeker van invloed zijn op de temperatuur en branduren? Ik neem aan dat er in ieder geval wel een zekere verhouding zal moeten zijn tussen gebruikt en nieuw.
En als laatste vraag nog welke houtskool kunnen jullie aanbevelen?