BasBQ
Beef en Steak

Houtskool nog bruikbaar?

Dosss

Tondelzoeker
Berichten
5
Hi!

Hierbij mijn eerste vraag op het forum.
Ik heb mijn kamado al zo’n 2 maanden niet gebruikt (slechte zaak, ik weet het). Maar er zit nog houtskool in van de vorige sessie.

De kamado wordt afgeschermd door een regenhoes, beide ventilatieschuiven staan wel deels open.

Kan ik het houtskool nog gebruiken? Of is dit een geval weggooien en vullen met nieuw?
 
gewoon gebruiken.

Zelfs als hij beschimmeld is, gewoon aansteken...

In Frankrijk zijn wij dikwijls ook maanden niet aanwezig en daar steek ik die ook gewoon terug aan.
Dikwijls is het eerst even de schimmel weg branden en dan vleesje of visje erop.
 
Thanks voor de reacties.
Dan steek ik het gewoon aan, wellicht dat ik de BBQ er gelijk even mee schoonbrand. Kan nooit geen kwaad na zo’n tijd :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan