- Berichten
- 142
Hi,
Ik heb deze maand de regel van de fotowedstrijd: “Hotdog” Maak een creatieve hotdog waarbij de keuze van ingrediënten vrij is" ook daadwerkelijk vrij geïnterpreteerd. Mocht hij uitgesloten worden van de fotowedstrijd, hij smaakte er niet minder om;-).
Al langer op het lijstje stond de wens om een keer octopus te maken. Vorig jaar een keer in Amsterdam bij Sjefieshe een "Hotdog" van octopus gegeten dus daarop is dit maaltje geïnspireerd. Bij de visboer lag een mooi exemplaar van 2,8 kg in de vriezer dus afgelopen week deze gekocht en laten ontdooien. Nu is het zo dat octopus makkelijk taai kan worden als hij niet goed bereid is. Gezien de prijs heb ik besloten op veilig te spelen en heb ik de tentakels los gesneden en gemarineerd met wat citroensrasp, olijfolie, laurier, zout en peper. Vervolgens gevacumeerd en 4 uur in een bak met water sous vide gegaard op 85 graden. Koken in een pan was het alternatief maar dit is net zo makkelijk en mogelijk blijft de smaak nog beter behouden.
Vandaag de wga aangestoken. Deze stond toch nog klaar na de vakantie.
Broodjes ingesmeerd met wat boter en rustig verwarmd. Octopus direct gegrild met wat worstjes voor de kinderen. Aardappels uit de oven er bij een een lekkere koolsalade en het feest was compleet.
De foto's:
Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
Ik heb deze maand de regel van de fotowedstrijd: “Hotdog” Maak een creatieve hotdog waarbij de keuze van ingrediënten vrij is" ook daadwerkelijk vrij geïnterpreteerd. Mocht hij uitgesloten worden van de fotowedstrijd, hij smaakte er niet minder om;-).
Al langer op het lijstje stond de wens om een keer octopus te maken. Vorig jaar een keer in Amsterdam bij Sjefieshe een "Hotdog" van octopus gegeten dus daarop is dit maaltje geïnspireerd. Bij de visboer lag een mooi exemplaar van 2,8 kg in de vriezer dus afgelopen week deze gekocht en laten ontdooien. Nu is het zo dat octopus makkelijk taai kan worden als hij niet goed bereid is. Gezien de prijs heb ik besloten op veilig te spelen en heb ik de tentakels los gesneden en gemarineerd met wat citroensrasp, olijfolie, laurier, zout en peper. Vervolgens gevacumeerd en 4 uur in een bak met water sous vide gegaard op 85 graden. Koken in een pan was het alternatief maar dit is net zo makkelijk en mogelijk blijft de smaak nog beter behouden.
Vandaag de wga aangestoken. Deze stond toch nog klaar na de vakantie.
Broodjes ingesmeerd met wat boter en rustig verwarmd. Octopus direct gegrild met wat worstjes voor de kinderen. Aardappels uit de oven er bij een een lekkere koolsalade en het feest was compleet.
De foto's:
Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
Laatst bewerkt: