De bereiding is een beetje het standaard verhaal denk ik.
Barbecue (Outdoorchef) opgestookt naar zo'n 130 graden (black ranch houtskool), ribje zo'n 3 uur, tot de rib-botjes mooi vrij komen te liggen. Op de kooltjes pleur ik de eerste anderhalf a 2 uur, elk half uur een handje appeltjes rookhout snippers.
Daarna in aluminiumfolie, deze keer met wat cola, en daarna nog een uurtje met Noskos' sweet & smokey bbq sauce, want die was ook zo heerlijk op de vorige week gemaakte MOINK ballen.
Daarna ingesausd en nog een uurtje op de bbq, en klaar!
Deze keer is het me gelukt om continu de temperatuur rond de 125 graden te houden, met dank aan een paar grote blokken Black Ranch.
En inderdaad, het was eigenlijk te weinig, ondanks (en dankzij?) dat de rib lekker dik bevleesd was.
Is trouwens een rib van BBQuality. Aanrader wat mij betreft.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.