Good evening!
Gisteren voor het eerst met een vriend van me gewaagd aan het klaarmaken van een Brisket! Een paar vrienden uitgenodigd, en besloten om het maken van deze brisket te combineren met het resultaat van onze andere hobby (bier brouwen): een mooie Weizen. Omdat we onze lange dag nuttig wilden besteden, hebben we besloten om overdag nog een witbrood te bakken, en wat sprareribs te maken. Voor de brisket hebben we het recept van Noskos gevolgd.
Hieronder een klein verslagje:
Brisket point van 2.2kg besteld bij BeefandSteak:
11:00 - Ge?njecteerd met zelfgemaakte runderbouillon en in de slather gezet. Vervolgens met 107gr. en op een Weber OTP gelegd (gevuld met EcoBrasa en Hickory rookhout).
Ondertussen gestart met het brood:
Daarnaast ook de Ribs op de Q:
19:30 Alvast de Ribs en een biertje aangevallen, aangezien de brisket nog even op zicht liet wachten
21:00 Na heeeeeeel lang wachten was de brisket eindelijk op 71 graden, en hebben we hem ingepakt
00:45 was de brisket dan eindelijk 91 graden, en om 01:45 konden we hem eindelijk eten! Hij was heerlijk, en gelukkig leker sappig!
Vandaag nog heerlijk genoten van de "restjes" die ik met wat bbq saus heb omgetoverd tot burnt ends
De brisket heeft er uiteindelijk zo'n 13 uur over gedaan, het was dus maar goed dat er er ook ribs waren. Zo terugkijkend kunnen we in ieder geval concluderen dat 11.00 te laat is . Ik blijf echter wel zitten met de vraag of we toch iets anders hadden moeten doen.... De stall van zes uur lijkt toch wat aan de lange kant geweest. Hadden we eerder in moeten pakken dan bij 71 graden?
Gisteren voor het eerst met een vriend van me gewaagd aan het klaarmaken van een Brisket! Een paar vrienden uitgenodigd, en besloten om het maken van deze brisket te combineren met het resultaat van onze andere hobby (bier brouwen): een mooie Weizen. Omdat we onze lange dag nuttig wilden besteden, hebben we besloten om overdag nog een witbrood te bakken, en wat sprareribs te maken. Voor de brisket hebben we het recept van Noskos gevolgd.
Hieronder een klein verslagje:
Brisket point van 2.2kg besteld bij BeefandSteak:
11:00 - Ge?njecteerd met zelfgemaakte runderbouillon en in de slather gezet. Vervolgens met 107gr. en op een Weber OTP gelegd (gevuld met EcoBrasa en Hickory rookhout).
Ondertussen gestart met het brood:
Daarnaast ook de Ribs op de Q:
19:30 Alvast de Ribs en een biertje aangevallen, aangezien de brisket nog even op zicht liet wachten
21:00 Na heeeeeeel lang wachten was de brisket eindelijk op 71 graden, en hebben we hem ingepakt
00:45 was de brisket dan eindelijk 91 graden, en om 01:45 konden we hem eindelijk eten! Hij was heerlijk, en gelukkig leker sappig!
Vandaag nog heerlijk genoten van de "restjes" die ik met wat bbq saus heb omgetoverd tot burnt ends
De brisket heeft er uiteindelijk zo'n 13 uur over gedaan, het was dus maar goed dat er er ook ribs waren. Zo terugkijkend kunnen we in ieder geval concluderen dat 11.00 te laat is . Ik blijf echter wel zitten met de vraag of we toch iets anders hadden moeten doen.... De stall van zes uur lijkt toch wat aan de lange kant geweest. Hadden we eerder in moeten pakken dan bij 71 graden?