- Berichten
- 2
Hoi!
Ik heb BIJNA een kamado BBQ. Bij de wat duurdere uitgaven doe ik altijd heel veel onderzoek en overpeinzingen voordat ik een keuze maak. Ik ben geen held met de reguliere BBQ omdat ik meestal te druk ben met gasten en gezelligheid waardoor ik het vlees vergeet.
Maar het idee van een kamado trekt me al een aantal jaren. 1500-2000 euro voor nog een apparaat dat vlees verwarmt vind ik een hele hoop geld... Tot ik een collega hoorde over een Grill Guru. Toch niet meteen besteld, want toch ~700 euro en een groot zwaar ding in de tuin. Na enkele dagen twijfelen kwam er ook nieuwe info binnen dat het toch beter was om iets meer te investeren in een apparaat dat waarschijnlijk je leven lang mee gaat en dat je regelmatig gaat gebruiken. Zodoende is mijn oog gevallen op de Monolith Classic Pro 2.0. Ik heb 'm nog steeds niet besteld, maar ik sta echt op het randje. Vandaar dat dit mijn openingspost is.
Hoi, ik ben Robert, woon met mijn vriendin op de Veluwe en wil me graag in de wereld van lekker vlees klaarmaken op een kamado gooien. Maar ook pizza's en misschien zelfs ooit wokken. Buiten leven is ons ding!
Ik vind dat de Monolith als voordeel heeft de competitieve prijs onder A-merken (ik begrijp dat Monolith onder de A-merken valt), en de adapter voor een ventilator wat mogelijkheden biedt voor lekker makkelijk temperatuur constant houden. Na voorlichting in een speciaalzaak heb ik me ook laten vertellen dat er onderling de merken weinig verschillen zijn, maar dat de Monolith zich enigszins onderscheidt met net effe wat meer innovatie en slimme accesoires.
Nadelen van de Monolith vind ik de relatief kleinere grilloppervlakte. Dit is ongeveer 44cm. 90% van de tijd zal dit voor twee personen zijn, de andere keren voor vier personen of soms een feestje. Maar dan zetten we wel een normale BBQ er naast (plus de Monolith bakplaat en dan zoeken de gasten het zelf maar uit!). De poten waar de Monolith op staat vinden we ook wat minder mooi.
Dus ik twijfel niet echt, maar heb er lang over nagedacht en denk echt dat dit 'm gaat worden. Misschien dat ik 'm vandaag of morgen dan eindelijk bestel.
Wat raden jullie aan als enigszins makkelijk en heerlijk eerste stuk vlees om de kamado te ontgroenen?
Ik heb BIJNA een kamado BBQ. Bij de wat duurdere uitgaven doe ik altijd heel veel onderzoek en overpeinzingen voordat ik een keuze maak. Ik ben geen held met de reguliere BBQ omdat ik meestal te druk ben met gasten en gezelligheid waardoor ik het vlees vergeet.
Maar het idee van een kamado trekt me al een aantal jaren. 1500-2000 euro voor nog een apparaat dat vlees verwarmt vind ik een hele hoop geld... Tot ik een collega hoorde over een Grill Guru. Toch niet meteen besteld, want toch ~700 euro en een groot zwaar ding in de tuin. Na enkele dagen twijfelen kwam er ook nieuwe info binnen dat het toch beter was om iets meer te investeren in een apparaat dat waarschijnlijk je leven lang mee gaat en dat je regelmatig gaat gebruiken. Zodoende is mijn oog gevallen op de Monolith Classic Pro 2.0. Ik heb 'm nog steeds niet besteld, maar ik sta echt op het randje. Vandaar dat dit mijn openingspost is.
Hoi, ik ben Robert, woon met mijn vriendin op de Veluwe en wil me graag in de wereld van lekker vlees klaarmaken op een kamado gooien. Maar ook pizza's en misschien zelfs ooit wokken. Buiten leven is ons ding!
Ik vind dat de Monolith als voordeel heeft de competitieve prijs onder A-merken (ik begrijp dat Monolith onder de A-merken valt), en de adapter voor een ventilator wat mogelijkheden biedt voor lekker makkelijk temperatuur constant houden. Na voorlichting in een speciaalzaak heb ik me ook laten vertellen dat er onderling de merken weinig verschillen zijn, maar dat de Monolith zich enigszins onderscheidt met net effe wat meer innovatie en slimme accesoires.
Nadelen van de Monolith vind ik de relatief kleinere grilloppervlakte. Dit is ongeveer 44cm. 90% van de tijd zal dit voor twee personen zijn, de andere keren voor vier personen of soms een feestje. Maar dan zetten we wel een normale BBQ er naast (plus de Monolith bakplaat en dan zoeken de gasten het zelf maar uit!). De poten waar de Monolith op staat vinden we ook wat minder mooi.
Dus ik twijfel niet echt, maar heb er lang over nagedacht en denk echt dat dit 'm gaat worden. Misschien dat ik 'm vandaag of morgen dan eindelijk bestel.
Wat raden jullie aan als enigszins makkelijk en heerlijk eerste stuk vlees om de kamado te ontgroenen?