Beef en Steak

Hoeveelheid kersen hout

RobbertM

Tondelzoeker
Berichten
22
Een vraag,

Ik ga morgen het gerecht Spicy Chicken Bites maken.
Volgens het recept moet er een handje kersen rooksnippers bij.
Moet dit handje vol direct alles op de hete kokosbriketten?
Zie foto welke snippers ik gehaald heb.
1000179569.jpg
 
Ja dit kan gewoon op de hete briketten. Je kunt het ook nog even een uurtje laten weken in een kommetje met water, dan vatten ze niet meteen vlam. Succes !
 
Maak ze wel niet te nat. Anders krijg je verdampend water ipv rook.
Welke Q ga je gebruiken ?
Ik zou er voor chickenwings 2x een handje op strooien.

Kijk ook eens naar chuncks. Geeft weer andere mogelijkheden
 
Maak ze wel niet te nat. Anders krijg je verdampend water ipv rook.
Welke Q ga je gebruiken ?
Ik zou er voor chickenwings 2x een handje op strooien.

Kijk ook eens naar chuncks. Geeft weer andere mogelijkheden
Ik heb de weber master touch premium.
Het zijn geen Chickenwings maar blokjes kip met bacon erom en voor de bite nog kleine pittige augurken erbij.

Chunks hadden ze hier niet.
Maar ga ik zeker ook eens proberen.
 
Rook smaak opnemen kost wat tijd.
En gaat beter als het vlees nog relatief koud is en niet dicht geschroeid.
Daarom het advies van @Peter64
Dus 2x een handje droog heeft meer effect dan een grote hand met natte snippers.
Dat is ook het voordeel van blokjes of chunks.
Die geven langer rook af.
Teveel rooksmaak is ook eerder een probleem dan te weinig. Te weinig is "jammer" te veel is gewoon niet lekker.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik doe meestal 38 gram snippers... 🤪
Gewoon een handje gooien en kijken hoe lang het rookt. Dan kan er altijd wat bij. Ik gebruik zelf uitsluitend chunks. Dat geeft mooie gedoseerde en langdurige rook.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan