Haha, er ontstaat hier een nieuwe wetenschap.
De reden dat de mate van bevlezing niet relevant is, is dat ik ervan uit ga dat het bot in het garen nauwelijks gewicht zal verliezen (let wel, dat is mijn uitgangspunt, misschien ook nog voor discussie vatbaar... Dus of een slab nou 600 of 1100 gram is, als er 11 botjes in zitten, is het gewicht van de botjes een op zich staand gegeven
Al het gewichtsverlies kom daarmee toe aan het vlees. Als het per slab gemiddeld 625/3=ca 200g bot is (Mooie foto Ronny!), kan ik daarop verder borduren.
De reden dat de mate van bevlezing niet relevant is, is dat ik ervan uit ga dat het bot in het garen nauwelijks gewicht zal verliezen (let wel, dat is mijn uitgangspunt, misschien ook nog voor discussie vatbaar... Dus of een slab nou 600 of 1100 gram is, als er 11 botjes in zitten, is het gewicht van de botjes een op zich staand gegeven
Al het gewichtsverlies kom daarmee toe aan het vlees. Als het per slab gemiddeld 625/3=ca 200g bot is (Mooie foto Ronny!), kan ik daarop verder borduren.
Was dat ook één hele slab?Gisteren mijn ribs wogen 650 gram voor gebruik, daar bleef nog maar 140 gr over in de vorm van botten. Was er verbaasd over want voor mijn gevoel was meer dan de helft bot