Beef en Steak

Hoe grote zalmforel roken op kamado?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Pirke64
  • Startdatum Startdatum
P

Pirke64

Gast
Vandaag twee grote goudgele zalmforellen gekregen die mijn zoon heeft gevangen.
Flinke vissen (circa 50 cm/1-1.5 kg).

Deze wil ik graag gaan roken op mijn Kamado Joe classic II maar zou graag vooraf wat tips willen krijgen want is zonde als het mis gaat met zo'n mooie vissen.
Ze passen naast elkaar op het rooster.

Zover bedacht:

- paar uurtjes pekelen (100 gr zout per liter)
- rek in hoogste stand in KJ
- deflector plates
- beukensnippers (of hickory)
- temperatuur een graad of 70-80

Zijn dit goede stappen?

Ook vind ik het lastig om te bepalen hoe lang ze gerookt moeten worden, kan ik hier ook uitgaan van een bepaalde kerntemperatuur?

Alle tips zijn meer dan welkom aangezien ik nog een kamado beginner ben :)

7632753941d2aabafd9d1549592cc4a8.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan