hier dan het vervolg en tevens eind resultaat.
zoals ik al zei is hij net even te groot voor mijn OTP. ik had hem eerst aan de gril zonder pizza ring, maar dat ging veel te snel terwijl ik de bbq toch mooi rond de 110 graden C had. Mede omdat het varkentje te groot was, en daardoor te dicht bij het vuur hing, heb ik besloten de pizzaring (die ik gelukkig had) er nog tussen te plaatsen. De opening van de pizza ring had ik dicht gemaakt met dik aluminium folie om de warmte binnen te houden, dat is daardoor goed gelukt.
Om half 1 ging het speenvarken erop en om half 6 heb ik hem eraf gehaald en was ie echt super gaar.
Het vlees wat eraan zat was heerlijk mals, alleen viel het mij eerlijk gezegd tegen hoeveel vlees je van zo'n speenvarken afhaald.
Ik had een speenvarken van dik 8 kg, maar heb er uiteindelijk nog geen 1 kg vlees vanaf kunnen halen.
of ik het weer zo snel zal doen weet ik eigenlijk niet, het was een geweldig project om te doen en heb er ook van genoten, alleen de hoeveelheid vlees dat er dan aan zit viel mij behoorlijk tegen.
Hier de laatste foto's:
de chef met zijn speenvarken
uiteindeijk een geweldig project om te doen.
Als ik het nog eens ga doen, neem ik een groter varken en regel/huur ik een bbq waar ie gewoon ruim in past.
Smaak was helemaal prima.
@Mac, dit was gewoon het kleine speenvarken
@Frits, ik had de pizzaring idd dichtgemaakt met aluminiumfolie
@MrMannetje, de motor van het grilspit heeft het prima gedaan, had er eigenlijk totaal geen moeite mee, het zwaarste wat ik er tot nu toe aan gehad had, was een kalkoen van 6,5 kg
dank voor het kijken